z
Απάτη στο Facebook: Τα τελευταία λόγια του Williams
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-22 12:10:00

Eρευνητές ασφάλειας προειδοποιούν τους χρήστες σχετικά με μια νέα απάτη που κυκλοφορεί στο Facebook και υπόσχεται πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό βίντεο με «το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Robin Williams, πριν από τον θάνατό του».



Φυσικά, πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης των χρηστών από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη περιέργεια για να βγάλουν χρήματα.

Υπάρχουν πολλαπλές καμπάνιες που εκμεταλλεύονται το θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού αυτό τον καιρό, και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι απατεώνες προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να ολοκληρώσουν online έρευνες, από τις οποίες λαμβάνουν προμήθεια. ‘Αλλες παραλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε ιστοσελίδες που εξυπηρετούν κακόβουλα plug-ins και γραμμές εργαλείων ή οδηγούν σε εγγραφή σε συνδρομητικές υπηρεσίες premium SMS.

Οι απατεώνες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία της εκστρατείας. Οι διάφορες εκδόσεις του βίντεο που έχουν εντοπιστεί συνοδεύονται από το ακόλουθο κείμενο:

“Αποκλειστικό βίντεο: Ο Robin Williams λέει αντίο από το κινητό του, προτού κρεμαστεί με μια ζώνη και κοπεί με μαχαίρι. Μπορεί ακόμη να μας κάνει να γελάσουμε με αυτό το βίντεο, αλλά στο τέλος θα μας κάνει όλους να κλάψουμε”.

Όταν τα υποψήφια θύματα πατήσουν στο βίντεο για αναπαραγωγή, μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι σχετίζεται με την υπηρεσία βίντεο του BBC.


Αρχικά, οι χρήστες καλούνται να μοιραστούν το βίντεο με τους φίλους τους, προκειμένου να το προβάλλουν. Στο επόμενο βήμα της απάτης οι χρήστες καλούνται να συμπληρώσουν μια έρευνα, για την εξακρίβωση της ηλικίας τους, καθώς και διάφορες άλλες προσωπικές τους  πληροφορίες. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται από τους απατεώνες και χρησιμοποιούνται σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι ερευνητές της Symantec έχουν ειδοποιήσει ήδη το Facebook σχετικά με τη συγκεκριμένη απάτη, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωσή της.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved