z
Facebook: Scam οδηγεί σε malware
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-02-10 10:00:00

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το Facebook, αναφέρουν ότι ο λογαριασμός του παραλήπτη έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά, έχουν παρατηρηθεί, κάνοντας διανομή μια σύνδεση σε κακόβουλο αρχείο.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά στηρίζονται σε αυτό το θέμα ως δόλωμα δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ο παραλήπτης του μηνύματος να έχει λογαριασμό στο μεγαλύτερο social media website.

Στη περίπτωση αυτή, ο λόγος για την υποτιθέμενη διακοπή του λογαριασμού είναι μια ανανέωση των όρων και της πολιτικής του Facebook, το οποίο κάνει αλλαγές στις πολιτικές του, αλλά μόλις ο χρήστης συνδέεται στον λογαριασμό του, του εμφανίζονται ως ενημερώσεις. Αυτό γίνεται για να είναι σίγουροι στο Facebook, ότι οι χρήστες θα δουν και θα ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα του site.

Το κακόβουλο μήνυμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο περιέχει μια σύνδεση όπου ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις νέες πληροφορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον OTA, ανακατευθύνει το χρήστη σε ένα αρχείο που φιλοξενείται στο assetdigitalmarketing [..]com, ένα domain που υπάρχει για τη διανομή κακόβουλων script, προς τους υπολογιστές των θυμάτων.

Το αρχείο που κατεβαίνει από αυτή τη τοποθεσία έχει διπλή επέκταση (TermsPolicies.pdf.exe), και φαίνεται ως ένα αρχείο PDF, που έχει ακόμη και τη κατάλληλη εικόνα προσαρτημένη, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την πραγματική φύση του αρχείου, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο.

Η απάτη έχει ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε συστήματα Windows όπου οι επεκτάσεις των αρχείων δεν είναι ορατές, επειδή φαίνεται ως ένα κανονικό PDF.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved