z
Νέα warning labels για τα βιντεοπαιχνίδια στις ΗΠΑ
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-03-27 15:00:00

Πρόταση για νέο νομοσχέδιο

Στις ΗΠΑ σχεδόν κάθε αντικείμενο συνοδεύεται και από μία προειδοποιητική ετικέτα. Και νερό να αγοράσει κανείς, το μπουκαλάκι που θα αγοράσει θα έχει μια ετικέτα που θα αναφέρει ότι πρόκειται για προϊόν που αν αγοραστεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί κανείς να πνιγεί μέσα του. Υπερβάλουμε φυσικά αλλά όχι και πολύ.

Έτσι κανείς δεν έδειξε έκπληξη όταν έμαθε ότι έγινε πρόταση για ένα νέο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, το οποίο ονομάζεται «Violence in Video Games Labeling Act H.R. 4204» και το οποίο θα επιβάλει τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων στα βιντεοπαιχνίδια.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε όλα τα παιχνίδια κατηγορίας E (Everyone) και άνω θα είναι υποχρεωμένα να φέρουν στη συσκευασία τους το εξής προειδοποιητικό μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βίαια παιχνίδια συνδέονται με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο Joe Caba της δημοκρατικής παράταξης, ο οποίος πρότεινε μαζί με τον Frank Wolf το νομοσχέδιο, δήλωσε: «Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει την ευθύνη να ενημερώνει τους γονείς, τις οικογένειες και τους καταναλωτές για ενδεχόμενο βλαβερό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα προϊόντα τους».

Σημειώνεται ότι δύο χρόνια πριν οι ίδιοι πολιτικοί εισηγήθηκαν το «The Video Game Health Labeling Act of 2009», το οποίο αφορούσε τα παιχνίδια κατηγορίας T (Teen) και άνω.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved