z
Νέο Chrome Beta με default φωνητική αναζήτηση
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-28 14:55:00

Η τελευταία δοκιμαστική (beta) έκδοση του Chrome θα κυκλοφορήσει με μια ολοκληρωμένη λύση για την πραγματοποίηση φωνητικών αναζητήσεων, ενώ το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται σύντομα να ξεδιπλωθεί και για τη σταθερή έκδοση του browser.


“Με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση του Chrome, μπορείτε να πραγματοποιήσετε φωνητική αναζήτηση στην Google – χωρίς να πληκτρολογήσετε, να κάνετε κλίκ ή να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Απλά ανοίξτε μια νέα καρτέλα ή επισκεφθείτε το Google.com με τον Chrome, πείτε “Ok Google”, και στη συνέχεια αρχίστε να υπαγορεύετε την αναζήτησή σας”, επισημαίνει η εταιρεία.


Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, οι χρήστες του Chrome που έχουν ορίσει το Google σε US English θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν φωνητικές αναζητήσεις, να δημιουργούν χρονόμετρα και υπενθυμίσεις, και πολλά άλλα … με ένα απλό “Ok Google”.


Μέχρι τώρα το χαρακτηριστικό αυτό ήταν εφικτό με την εγκατάσταση μιας επέκτασης για τον Chrome ή πατώντας το κουμπί του μικροφώνου στη γραμμή αναζήτησης, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο στον περιηγητή από προεπιλογή.


Πλέον, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει σταδιακά τη λειτουργία, ενθαρρύνει τους χρήστες να την ενεργοποιήσουν και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της φωνητικής αναζήτησης.



Το μόνο που απαιτείται είναι να μεταβείτε στο Google.com και να πατήσετε το κουμπί του μικροφώνου. Μια κάρτα θα εμφανιστεί με την επιλογή «Enable ‘Ok Google’», και έτσι απλά θα ενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved