z
Ο Chrome θα προειδοποιεί για επιβλαβές λογισμικό
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-25 12:10:00

Η Google ανακοίνωσε ότι, ο μηχανισμός προστασίας ασφαλούς περιήγησης “Safe Browsing”, που είναι διαθέσιμος στον Chrome, θα επιτρέπει την ανίχνευση επιβλαβούς λογισμικού, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στον υπολογιστή.

Με απλά λόγια, το Google Chrome θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τους χρήστες για ενδεχομένως ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA), μπλοκάροντας τη λήψη τους.

Τα προγράμματα τα οποία θα περιορίζονται από τον νέο μηχανισμό ασφάλειας εμπίπτουν γενικότερα στην κατηγορία των γραμμών εργαλείων (toolbars) και των plug-ins, τα οποία μπορεί να αλλάζουν την αρχική σελίδα του browser ή άλλες ρυθμίσεις, επηρεάζοντας τις συνήθειες πλοήγησης των χρηστών.

Η λήψη των “ύποπτων” αρχείων δεν θα περιορίζεται εντελώς, καθώς οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το download από το τμήμα λήψεων του προγράμματος περιήγησης.

Η υπηρεσία Safe Browsing δεν χρησιμοποιείται μόνο σε προϊόντα της Google, αλλά και κάθε άλλο λογισμικό που χρησιμοποιεί το API της υπηρεσίας, μπορεί να επωφεληθεί από τα χαρακτηριστικά της.

“Ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, θα επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το Safe Browsing, έναντι ενός ευρύτερου φάσματος επιβλαβών λογισμικών: έναντι προγραμμάτων που μεταμφιέζονται ως χρήσιμο λογισμικό, όμως στην πραγματικότητα πραγματοποιούν απρόσμενες αλλαγές στον υπολογιστή σας, αλλάζοντας είτε την αρχική σας σελίδα ή άλλες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης», ανέφερε ο μηχανικός της Google, Moheed Abu Rajabab, σε σχετικό blog post.

Προς το παρόν, η υπηρεσία χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό περισσότερων από τριών εκατομμυρίων ύποπτων λήψεων κάθε εβδομάδα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved