z
Προφυλακτικό αλλάζει χρώμα όταν εντοπίζει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσημάτα
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-30 10:00:00

Δεκατετράχρονοι μαθητές του Isaac Newton Academy του Essex της Αγγλίας, έφτιαξαν προφυλακτικό που μπορεί να αποδειχθεί τόσο σωτήριο, όσο και επαναστατικό στην προστασία έναντι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ).

Το προφυλακτικό S.T.EYE μοιάζει με τα απλά προφυλακτικά όμως δεν είναι, αφού αλλάζει χρώματα όταν ο ενσωματωμένος αισθητήρας που διαθέτει εντοπίσει βακτήρια σχετικά με νοσήματα που μεταδίδονται κατά την σεξουαλική επαφή και μάλιστα το χρώμα διαφέρει για κάθε ΣΜΝ. Οι δεκατετράχρονοι έλαβαν, γι’ αυτή τους την καινοτόμα ανακάλυψη, το βραβείο TeenTech για την καλύτερη καινοτομία στον τομέα «Υγεία».

Ο Daanyaal Ali, ένας εκ των τριών μαθητών, αναφέρει σε δήλωσή του, «Κατασκευάσαμε το S.T.EYE γιατί θέλαμε να προτείνουμε έναν νέο τρόπο όσον αφορά τον εντοπισμό ΣΜΝ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις μελλοντικές γενιές. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα καθιστούσε τον εντοπισμό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων πιο εύκολο, για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν τα μέτρα τους και να είναι περισσότερο υπεύθυνοι.»

Το καινοτόμο προϊόν είναι σίγουρο πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά προς το παρόν είναι ακόμα νωρίς για να προβλέψουμε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved