z
Απίστευτη πρόκριση της Ελλάδας στους 16!
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-25 01:10:00

Η Ελλάδα κατάφερε με χιτσκοκικό τρόπο να προκριθεί στους 16 καθώς το πέναλτι του Σαμαρά στο 90+3' σε συνδυασμό με την νίκη της Κολομβίας στο άλλο ματς έδωσε την πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

 

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το θαύμα της, πάλεψε κόντρα στην ατυχία και με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις, νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Δύο αναγκαστικές αλλαγές και τρία δοκάρια προσπάθησαν να καταπνίξουν την ελληνική προσπάθεια, αλλά το γκολ του Ανδρέα Σάμαρη στο 42' έφερε την Εθνική μπροστά στο σκορ. Παρά την ισοφάριση της Ακτής, ο Σαμαράς είχε τη λύση στο 93'.

 

Η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά στο 32ο λεπτό με τον Χολέμπας ο οποίος με το δεξί έξω από την περιοχή και δεξιά έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Μετά την προειδοποιητική βολή, έμελε να έρθει το γκολ για την Ελλάδα με τον Σάμαρη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Τιοτέ και με σουτ μέσα από την περιοχή να νικά τον Μπαρί για το 1-0 στο 42', σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

 

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε και πάλι δυναμικά και απείλησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη εστία με ένα γκολ, με μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Καραγκούνη στο 68ο λεπτό.

 

Οι παίκτες της Ακτής αφού γλίτωσαν από τις επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες της Εθνικής, τελικά κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπονί στο 74ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 

Παρά την ψυχρολουσία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις του αγώνα κέρδισε πέναλτι ο Σαμαράς, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και έδωσε στην Ελλάδα τη νίκη-πρόκριση.

 

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς

 

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Οριέ, Κ. Τουρέ, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ (61' Μπονί), Σερεΐ, Ζερβίνιο (83' Σιο), Γ. Τουρέ, Καλού, Ντρογκμπα (79' Ντιομαντέ)

 

 

Ιαπωνία-Κολομβία 1-4

 

Με τρεις νίκες και το απόλυτο των 9 βαθμών, προκρίθηκε η Κολομβία στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη. Ωστόσο, έκανε και την χάρη της Ελλάδας αφού έβγαλε από τη μάχη της πρόκρισης τους Ιάπωνες.

 

Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν επικράτησε 4-1 της Ιαπωνίας στην "Αρένα Παντανάλ" της Κουϊάμπα με δύο γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες (55΄,82΄) και από ένα των Κουαρδάδο (17΄πεν), Ροντρίγκες (90΄). Για τους Ιάπωνες που αποκλείστηκαν είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Οκαζάκι (45+1΄).

 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Αογιάμα (62' Γιαμαγκούτσι), Χασέμπε, Χόντα, Οκαζάκι (69' Κακιτάνι), Καγκάουα (85' Κιγιοτάκε), Οκούμπο.

 

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα (85' Μονδραγόν), Σαντιάγο Άριας, Κάρλος Βαλντές, Έντγκαρ Άλβαρες, Αρμέρο, Μεχία, Γκουαρίν, Κουαδράδο (46' Καρμπονέρο), Κιντέρο (46' Χάμες Ροντρίγκες), Αντριάν Ράμος, Τζάκσον Μαρτίνες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved