z
Βραζιλία-Κροατία 3-1
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-13 01:10:00

Η Βραζιλία κατάφερε να νικήσει την Κροατία, στο Σάο Πάουλο, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο σπίτι της, ωστόσο οι Κροάτες έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Ιάπωνα, Γιουίτσι Νισιμούρα και ειδικά στην φάση που καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Βραζιλιάνων στο 71'.

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο καλά στο παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με το πρώτο αυτογκόλ Βραζιλιάνου στην ιστορία των Μουντιάλ, του Μαρσέλο.

 

Ο Νεϊμάρ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, παίζοντας στον άξονα, πίσω από τον "φουνταριστό" και σε μία τέτοια φάση στο 29ο λεπτό ισοφάρισε με μακρινό σουτ.

 

Η "σελεσάο" πίεζε για την ανατροπή, είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά όχι και μεγάλες ευκαιρίες, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

 

Στο 71ο λεπτό, ένα κανονικό μαρκάρισμα έφερε τον Φρεδ στο έδαφος και ο Ιάπωνας διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κροατών. Ο Νεϊμάρ σκόραρε, έκανε το 2-1 και παρά τις ευκαιρίες των αντιπάλων του στη συνέχεια, δεν χρειάστηκε άλλο στο παιχνίδι και αντικαταστάθηκε.

 

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οσκάρ έγραψε το τελικό 3-1, για μία ιδανική εκκίνηση για τη "σελεσάο".

 

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Όσκαρ, Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Φρεντ

 

Κροατία: Πλετίκοσα, Βρσάλικο, Σρνα, Λόβρεν, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Όλιτς, Κόβασιτς (60' Μπρόζοβιτς)

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved