z
Βραζιλία-Μεξικό 0-0
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-18 00:10:00

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Οτσόα, το Μεξικό υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη απώλεια βαθμών στο Μουντιάλ που διοργανώνει. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, στο στάδιο "Καστελάο" της Φορταλέσα, διατήρησαν το αήττητο (προέρχονταν από ισάριθμες νίκες) και παραμένουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους "16".


Η Σελεσάο πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Οτσόα ως το 14ο λεπτό, οπότε ο Παουλίνιο δεν έβαλε καλά το σώμα του στη σέντρα του Μαρσέλο κι έχασε την ευκαιρία στην κεφαλιά, από καλή θέση.


Στο 26΄ η καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μεξικανού τερματοφύλακα, που έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ ως τώρα πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.


Το παιχνίδι είχε ανοίξει, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης είχαν νέα καλή στιγμή με τον Φρεντ στο 35΄, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Οτσόα, για να καρδιοχτυπήσει ο Βάσκες τον Σέζαρ στο 41΄με τη «βολίδα» του να περνά μόλις άουτ και τον Παουλίνιο να αποτυγχάνει σε μοναδικό τετ α τετ στο 44΄.

 

Οι παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα δοκίμασαν τους αντιπάλους τους στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όταν χωρίς να πατούν περιοχή επιδόθηκαν σε «βομβαρδισμό» με σουτ έξω από τη βραζιλιάνικη περιοχή: στο 55΄η προσπάθεια του Βάσκες κατέληξε μόλις άουτ, στο 56΄ το σουτ του Ντος Σάντος κόντραρε και λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Σέζαρ και στο 57΄ η «οβίδα» του Ερέρα «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι.

 

Σταδιακά όμως ο ρυθμός των Μεξικανών άρχισε να πέφτει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιέζουν. Στο 63΄ το καταπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ από τα 35 μέτρα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε για άλλη μια φορά από τον ανίκητο απόψε Οτσόα, ο οποίος σταμάτησε και την εξ επαφής κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 86΄.

 

Το Μεξικό άγγιξε το γκολ στο 90' με το σουτ του Γκουαρδάδο, αλλά ο Σέζαρ έσωσε την ομάδα του από μια ανέπιστη ήττα, ειδικά μέσα στο "σπίτι" της.

 

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).

Μεξικό: Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Χοσέ Χουάν Βάσκες, Έκτορ Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (84' Ραούλ Χιμένες), Περάλτα (74' Χαβιέρ Ερνάντες).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved