z
Έρχονται αλλαγές στη συνεδρίαση της επιτροπής κανονισμών ποδοσφαίρου
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-02-02 10:00:00

Η επέκταση της χρησιμοποίησης του βίντεο ριπλέι για την αποσαφήνιση αμφισβητούμενων φάσεων, η καθιέρωση τέταρτης αλλαγής σε αγώνες που οδηγούνται στην παράταση, αλλά και η αντικατάσταση της κίτρινης κάρτας με ποινή προσωρινής αποβολής βρίσκονται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στις 3 Μαρτίου στο Γουέμπλεϊ, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής κανονισμών ποδοσφαίρου (IFAB).

Το ζήτημα της προσωρινής αποβολής, το οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους ιθύνοντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ήρθε ξανά στην επιφάνεια τον περασμένο μήνα, μετά από σχετική πρόταση που κατάθεσε ο υπεύθυνος τεχνικής ανάπτυξης της FIFA, Μάρκο Φαν Μπάστεν. Σε πρώτη φάση, πάντως, το μέτρο, εφόσον εγκριθεί, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η χρήση του βίντεο βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο και ήδη εφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που έγινε τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία. Η IFAB θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων εφαρμογής του μέτρου, ενόψει της τελικής απόφασης, που θα ληφθεί τον Μάρτιο του 2018. Η χρήση του βίντεο περιορίζεται σε τέσσερις περιπτώσεις: επίτευξη τέρματος, κόκκινη κάρτα, πέναλτι, διασαφήνιση ποδοσφαιριστή που πρόκειται να παρατηρηθεί.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης τέταρτης αλλαγής κατά το ημίωρο της παράτασης έχει εισέλθει σε δοκιμαστικό στάδιο από τον περασμένο Μάρτιο. Το μέτρο εφαρμόστηκε στο γυναικείο τουρνουά των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ προβλέπεται να ενεργοποιηθεί και κατά την διάρκεια της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων, που θα γίνει φέτος στην Πολωνία.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved