z
Φάση των 16: Βραζιλία-Χιλή 1-1 (3-2 πέναλτι)
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-28 21:10:00

Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε, η Βραζιλία νίκησε 3-2 τη Χιλή στα πέναλτι (1-1 στα 120 λεπτά αγώνα), με τον Γκονσάλο Χάρα να αστοχεί στην πιο καθοριστική εκτέλεση. Ο Ντάβιντ Λουίζ είχε ανοίξει το σκορ κι ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε για τους μαχητικούς Χιλιανούς.

 

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έψαξε το γκολ και ο ενθουσιασμός βοήθησε στο 18ο λεπτό. Ο Ντάβιντ Λουίζ άνοιξε το σκορ μετά από κόρνερ και το πάρτι στο "Μινεϊράο" φούντωσε.

 

O Nταβίντ Λουίζ μόλις έχει κάνει το 1-0

 

 

Οι Χιλιανοί δεν το έβαλαν κάτω, όμως, και αντεπιτέθηκαν. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, έψαχναν διαρκώς μία τρύπα στην άμυνα της Βραζιλίας. Ένα λάθος στα μετόπισθεν και ο Αλέξις Σάντσες σίγησε το γήπεδο με την ισοφάρισή του στο 32'.

 

 

 

Αντίδραση των Χιλιανών και 1-1 με τον Αλέξις Σάντσεζ

 

 

Οι Βραζιλιάνοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Νεϊμάρ, Φρεδ, Χουλκ και Ζο, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Κλαούντιο Μπράβο. Οι Χιλιανοί πίεζαν σε όλο το πλάτος και το μήκος του γηπέδου και ήταν ανώτεροι, αλλά δεν είχαν τις ίδιες τελικές προσπάθειες.

 

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, η εξάντληση ήταν εμφανής και στο 120', σε μία αντεπίθεση, ο Μαουρίσιο Πινίγια που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Τα πέναλτι κλήθηκαν να δώσουν τη λύση και καμία από τις δύο ομάδες δεν αποδείχθηκε ψύχραιμη. Γουίλιαν και Χουλκ δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για τη Βραζιλία, Πινίγια, Αλέξις και Γκονσάλο Χάρα για τη Χιλη και οι διοργανωτές προχώρησαν στην επόμενη φάση.

 

 

 

To άστοχο πέναλτι του Χάρα έχει στείλει την Βραζιλία στους "8" του Μουντιαλ

 

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φερναντίνιο (72' Ραμίρες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (106' Ουίλιαν), Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ (64' Ζο).

 

ΧΙΛΗ (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Φρανσίσκο Σίλβα, Μεντέλ (108' Ρόχας), Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (87' Πινίγια), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (56' Φελίπε Γκουτιέρες).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved