z
Η κρίση «χτύπησε» και το ράλι- αντίκα
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-10-07 10:00:00

Aλλες εποχές σε ένα ράλι σαν αυτό, με αυτοκίνητα αντίκες 30-40 ή και 60 χρόνων μετείχαν ακόμα και 90 πληρώματα. Ομως σήμερα ακόμα και με τις καλοκαιρινές συνθήκες που επικρατούν, η οικονομική κρίση είναι αυτή που άλλαξε την εικόνα αυτών των δράσεων και διοργανώσεων.

Ετσι, η 17η Μακεδονική Πλοήγηση, η οποία ξεκίνησε χθες, από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, και την οποία διοργανώνει η Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ.) είχε μόλις 15 αυτοκίνητα με τα πληρώματα τους, που στην σημερινή, δεύτερη μέρα της διοργάνωσης γίνονται 25.

Η παραπάνω αγωνιστική διοργάνωση της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας σηματοδοτεί το τέλος των φετινών εκδηλώσεών της οι οποίες ξεκινούν την άνοιξη και περιλαμβάνουν διοργάνωση ή συμμετοχή σε οκτώ περίπου ράλι ετησίως.

Τα κλασικά αυτοκίνητα που συμμετάσχουν στο «ράλι», θα τερματίσουν στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής το μεσημέρι, όπου θα γίνουν και οι απονομές.
Θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Άγιος Πρόδρομος, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Γομάτι, Ιερισσός.

Στην αφετηρία της διαδρομής ήταν 15 λουστραρισμένα παλιά αυτοκίνητα, περιποιημένα και συντηρημένα στην εντέλεια από τους συλλέκτες ιδιοκτήτες τους.

Τα αυτοκίνητα, μια Ford Α μοντέλο του 1928, που κάλλιστα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε χολυγουντιανή παραγωγή, ένα Audi, μια Porche, ένα MG, μια Citroen, μια Jaguar και αρκετές Mercedes, κέντρισαν τα βλέμματα των φίλων του παλιού και κλασσικού αυτοκινήτου καθώς ξεκινούσαν σε απόσταση λεπτού το ένα από το άλλο.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved