z
Ημιτελικά: Ολλανδία-Αργεντινή 0-0 (2-4 πεν.)
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-10 02:10:00

Η Αργεντινή μετά από 120 λεπτά στείρου αγώνα κόντρα στην Ολλανδία (0-0), νίκησε τους "οράνιε" στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι (4-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990. Πρόσωπο του αγώνα ο Ρομέρο που έπιασε δύο πέναλτι!

 

Ντέρμπι με τα όλα του ο δεύτερο ημιτελικός που διεξήχθη στην Arena Corinthians του Σάο Πάολο με τις δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ αμυντικού παιχνιδιού κρατώντας το μηδέν στις άμυνές τους μέχρι τέλους.

 

Έτσι το ζευγάρι του τελικού της Κυριακής (13/7, 22:00) είναι Γερμανία-Αργεντινή.

 

Στο πρώτο μέρος η Αργεντινή είχε την υπεροχή, με την Ολλανδία να περιορίζεται σε ανασταλτικό ρόλο. Η "αλμπισελέστε" θέλησε να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με δύο στημένα λίγο έξω από την περιοχή που εκτέλεσε χωρίς να φέρει αποτέλεσμα ο Μέσι.

 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου η Αργεντινή με όπλο της την κατοχή προσπάθησε να βρει διαδρόμους και να φτάσει κοντά στην περιοχή του των Ολλανδών, ωστόσο οι "οράνιε" πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά δεν έδωσαν την ευκαιρία στους Αργεντινούς να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ρόμπεν ήταν τόσο καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους και δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι για τους Ολλανδούς, ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των λατινοαμερικάνων.

 

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με ό,τι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η Αργεντινή προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι και η Ολλανδία αναζητούσε κυρίως τρόπους να απειλήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις.

 

Η μεγαλύτερη φάση στην αναμέτρηση έμελλε να χαθεί από πλευράς Ολλανδών στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Ρόμπεν βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Αργεντινής και σούταρε για να νικήσει τον Ρομέρο, όμως ο Μαστσεράνο επενέβη άμεσα και με σωτήριο τάκλιν ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

 

Το τελικό σφύριγμα του Τούρκου ρέφερι, Κουνιέρ Τσακίρ βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

 

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην παράταση. Το επιφυλακτικό παιχνίδι εκατέρωθεν συνεχίστηκε και στο έξτρα μισάωρο. Ο Παλάσιο στο 115' δεν κατάφερε να νικήσει τον Σίλεσεν με το κεφάλι, ενώ στο 117' το σουτ του Μάξι Ροντρίγκες από πλεονεκτική θέση αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση για τον Ολλανδό γκολκίπερ. Πέναλτι λοιπόν...

 

Για την Ολλανδία ο Φλαρ δεν κατάφερε να νικήσει στο πρώτο πέναλτι τον Ρομέρο. Ο Μέσι ευστόχησε για την Αργεντινή. Ο Ρόμπεν ευστόχησε στη συνέχεια για την Ολλανδία. Ο Γκαράι νίκησε τον Σίλεσεν για το 2-1. Ο Σνάιντερ δεν μπόρεσε ούτε αυτός να νικήσει τον Ρομέρο. Ο Αγουέρο εκανε το 3-1 στη συνέχεια. Ο Κάουτ κράτησε την Ολλανδία ζωντανή μειώνοντας σε 3-2 και ο Μάξι Ροντρίγκες ευστοχώντας για 4η φορά, έκανε το τελικό 4-2 στα πέναλτι και η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό.

 

Αναμφισβήτητα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, πρόσωπο του αγώνα αποτέλεσε ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, Ρομέρο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά στην ομάδα του την πρόκριση!

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Κάιτ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46' Γιάνμαατ), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (62' Κλάζι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ).

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (81' Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82' Αγκουέρο).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved