z
Μικρός Τελικός: Βραζιλία-Ολλανδία 0-3
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-13 02:00:00

Το Μουντιάλ για τη Βραζιλία ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η Ολλανδία επιβλήθηκε άνετα με 3-0 των διοργανωτών στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση στη διοργάνωση, προκαλώντας νέες αποδοκιμασίες από τις εξέδρες του "Μανέ Γκαρίντσα".

 

Ο... εφιάλτης των Βραζιλιάνων άρχισε από το 3ο λεπτό, όταν το φάουλ και η κόκκινη κάρτα του Τιάγκο Σίλβα μετατράπηκε σε πέναλτι και κίτρινη. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι σημείωσε το 4ο τέρμα του στη διοργάνωση και άνοιξε τον δρόμο της νίκης.

 

Ο δρόμος έγινε... λεωφόρος στο 14', όταν ο βοηθός δεν υπέδειξε οφσάιντ σε αντεπίθεση των Ολλανδών και ένα τραγικό λάθος του Ντάβιντ Λουίζ έδωσε τη δυνατότητα στον Ντάλεϊ Μπλιντ να κάνει το 2-0.

 

Η "σελεσάο" βρισκόταν στο καναβάτσο, η Ολλανδία με το γνωστό 5-3-2 είχε όλα τα εχέγγυα της επιτυχίας. Οι εμπνεύσεις των γηπεδούχων λιγοστές, με τον Οσκάρ να βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσοτέρων.

 

Αντίστοιχοι MVP στο αντίπαλο "στρατόπεδο", όμως, ήταν οι δύο στόπερ, Στέφαν ντε Φράι και Ρον Φλάαρ, με συνέπεια η Βραζιλία να μην δημιουργήσει καμία μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια.

 

Η είσοδος πρώτα του Φερναντίνιο και στη συνέχεια των Ερνάνες και Χουλκ δεν βοήθησε την κατάσταση για τους γηπεδούχους, που επιχείρησαν με σκληρό παιχνίδι και "θέατρα" να κάνουν την ανατροπή.

 

Ο διαιτητής δέχθηκε διαμαρτυρίες για μη καταλογισμό πέναλτι σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε 10 λεπτά (δύο για τη Βραζιλία, μία για την Ολλανδία), αλλά δεν... συγκινήθηκε σε καμία εξ αυτών.

 

Οι αντεπιθέσεις των "οράνιε" ήταν ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί τρίτο γκολ στο παιχνίδι και για ακόμα μία φορά ήταν για την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ, με τον Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ.

 

Ο Ολλανδός τεχνικός, μάλιστα, έγραψε ιστορία στο 93' όταν έβαλε τον τρίτο τερματοφύλακά του (Μίχελ Φορμ), με συνέπεια η Ολλανδία να γίνει η μοναδική ομάδα που χρησιμοποίησε και τους 23 παίκτες της αποστολής της σε ένα Μουντιάλ.

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Οσκάρ, Ραμίρες (73' Χουλκ), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Ζο

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν (93' Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Βαϊνάλντουμ, Κλάζι (90' Φέλτμαν), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved