z
ΚΡΙΜΑ!!!
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-30 02:10:00

Η Ελλάδα μπορεί να δέχτηκε πρώτη γκολ αλλά ήταν συγκλονιστική, ισοφάρισε με τον Παπασταθόπουλο στο 90+ και έχασε τεράστιες ευκαιρίες για την νίκη, την οποία δεν κατάφερε να πάρει στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

 

Μοιραίο πρόσωπο της διαδικασίας ήταν ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος δεν κατόρθωσε να βρει τα δίχτυα με τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, Νάβα, να αποκρούει.

 

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 52΄, από γκολ του Μπράιαν Ρουίς, και να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

 

O Ρουίζ ανοίγει το σκορ στο 52' αλλα...

 

 

...η Ελλάδα δεν τα παρατάει εύκολα και με το γκολ του Σωκράτη στέλνει το ματς στην παράταση!

 

Η πίεση που άσκησε η εθνική μας ομάδα στο έξτρα ημίωρο ήταν μεγάλη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά το πρώτο 15λεπτο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες.  Στο 112΄ ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά και πάλι ο Νάβας δεν επέτρεψε στη «γαλανόλευκη» να πανηγυρίσει. Τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει το ματς έχασε ο Μήτρογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης. Ο σέντερ φορ της Φούλαμ πλάσαρε το Νάβας, ο οποίος, όμως, πάνω στην έξοδο απόκρουσε κι έδωσε «οξυγόνο» στην ομάδα του.

 

Δυστυχώς, η εθνική ήταν η άτυχη της ιστορίας στην διαδικασία των πέναλτι και μένει εκτος των 8 καλύτερων ομάδων του Κόσμου παρά την υπερπροσπάθεια.

 

Ο Γκέκας με το άστοχο πέναλτι του είναι ο μοιραίος του αγώνα και πλήρως απογοητευμένος

 

Οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν πλέον το Σάββατο την Ολλανδία, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 66΄, λόγω αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Τα πέναλτι

Μπόργκες                     1-0

Μήτρογλου                   1-1

Ρουίς                            2-1

Χριστοδουλόπουλος       2-2

Γκονσάλες                    3-2

Χολέμπας                       3-3

Κάμπελ                           4-3

Γκέκας                      Απόκρουση

Ουμάνια                         5-3

 

 

Ελλάδα (4-3-3): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος

 

Κόστα Ρίκα (5-4-1): Νάβας, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα (76' Ακόστα), Ουμάνια, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (66' Κουμπέρο), Μπολάνιος (84' Μπρένες), Ρουίς, Κάμπελ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved