z
Φάση των 16: Ολλανδία-Μεξικό 2-1
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-29 21:10:00

Η Ολλανδία έκανε την τρίτη ανατροπή σε 4 παιχνίδια και με δύο γκολ στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα, επιβλήθηκαν 2-1 του Μεξικού στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

 

Οι Μεξικανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τους "οράνιε". Οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος της ομάδας του Μιγκέλ Ερέρα, που έπαιξε το ίδιο σύστημα με τους Ολλανδούς (5-3-2). Ο τραυματισμός του Νάιτζελ ντε Γιονγκ ανάγκασε από νωρίς τον Λουίς φαν Χάαλ να κάνει αλλαγή και να μεταβάλει κάπως τα πλάνα του.

 

Ο Γέσπερ Σίλεσεν έγινε ο πρωταγωνιστής του 1ου ημιχρόνου με τις επεμβάσεις του, με τους Μεξικανούς να βγαίνουν διαρκώς στην αντεπίθεση και να πιάνουν στον ύπνο την άμυνα των "οράνιε". Παρ' όλα αυτά, οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να προηγηθούν εάν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι που έγινε πάνω στον Άριεν Ρόμπεν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

 

Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες (ζέστη και υγρασία) και γι' αυτό έγιναν δύο τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Το σουτ του Τζιοβάνι ντος Σάντος στο 48' έκανε ακόμα πιο δύσβατο τον δρόμο της πρόκρισης για την Ολλανδία. Η πίεση έφερε ευκαιρίες, αλλά ο Γκιγέρμο Οτσόα δήλωνε "παρών" σε κάθε φάση, πραγματοποιώντας ορισμένες καταπληκτικές επεμβάσεις.

 

 

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος μόλις έχει ανοίξει το σκορ για το Μεξικό

 

 

Το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι είχε δώσει τη θέση του στον Κλάας Γιαν Χούντελααρ και ο επιθετικός της Σάλκε αναστάτωσε την άμυνα του Μεξικού. Στο 88', σε μία αναμπουμπούλα, η μπάλα έφτασε στον Γουέσλεϊ Σνάιντερ και ισοφάρισε σε 1-1. Το μομέντουμ ήταν με τους Ολλανδούς και στο 92' ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χούντελααρ κι έδωσε τη νίκη - πρόκριση στην Ολλανδία.

 

Ο Σνάιντερ μόλις έχει ισοφαρίσει σε 1-1 με τρομερό σουτ εντός περιοχής


 

 

Ο Χούντελαρ με πέναλτι στέλνει την Ολλανδία στους 8

 

 

Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Φέρχαχ (56' Ντεπάι), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάιτ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (9' Μάρτινς Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (76' Χούντελααρ).

 

ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Οτσόα, Παούλ Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο (46' Ντιέγκο Ρέγες), Λαγιούν, Σαλσίδο, Έκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (61' Ακίνο), Περάλτα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved