z
Νέα ταπείνωση για Ελλάδα, ήττα 2-1 από Νησιά Φαρόε
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-13 23:50:00

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε ταπεινωτική δεύτερη ήττα από τα Νησιά Φαρόε, με 2-1 στην πρωτεύουσα Τόρσχαβν, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου προκριματικού γύρου του Euro 2016. Συρρικνώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση.

Η... κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, αφού μόλις στο 1ο λεπτό τα Νησιά Φαρόε είχαν ευκαιρία με μακρινό σουτ του Γιόχαν Έντμουντσον. Στο 6' οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μεγαλύτερη στιγμή σε σουτ του ίδιου παίκτη που κόντραρε, με τον Ορέστη Καρνέζη να αλλάζει πορεία την τελευταία στιγμή και να διώχνει σε κόρνερ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, κάποιες καλές, κάποιες όχι και τόσο επικίνδυνες. Στο 32' είχε δοκάρι με τον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο στην επόμενη φάση ήρθε η πανωλεθρία.

Στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Χάλουρ Χάνσον άνοιξε το σκορ με πλασέ εντός περιοχής και έριξε την Εθνική Ελλάδας στο "καναβάτσο".

Στο ημίχρονο, ο Σέρχιο Μαρκαριάν έριξε στη μάχη τον Σωτήρη Νίνη αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Η ελληνική ομάδα έκλεισε στην περιοχή την αντίπαλό της, είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Μήτρογλου, καθώς και ακόμα ένα δοκάρι σε ένα πιεστικό τέταρτο, αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να ελπίζουν, παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν. Έβγαιναν συχνά σε αντεπιθέσεις και στο 70ό λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Μπράντουρ Όλσεν, πρώτη φορά στον ίδιο αγώνα μετά από τον Νοέμβριο του 2013.

Η καταστροφή για την Ελλάδα ήταν ολική. Η ψυχολογία ήταν τέτοια, που τα Νησιά Φαρόε έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το 3-0. Τελικά, το επόμενο γκολ ήταν ελληνικό, από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έκανε το 2-1, ωστόσο ήταν πολύ αργά για την Εθνική ομάδα.

Η Ελλάδα έμεινε στους 2 πόντους στον 6ο όμιλο και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Tórsvøllur"
Διαιτητής: Χάγκεν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Νέμπεν (Νορβηγία), Ένγκαν (Νορβηγία)

Ν. ΦΕΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν

ΕΛΛΑΔΑ (Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.

Γκολ: 32' Χάνσον, 70' Όλσεν / 84' Παπασταθόπουλος
Κάρτες: 27' Μπενιάμινσεν, 55' Χάνσεν, 76' Φερό, 84' Όλσεν / 57' Τοροσίδης, 90' Καρέλης

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved