z
Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 1-3
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-15 00:15:00

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε στο Μουντιάλ καθώς η Κόστα Ρίκα νίκησε με 3-1 την Ουρουγουάη στο Εστάντιο Καστέλαο, στην πόλη Φορταλέζα.

 

Η Ουρουγουάη μπήκε ως φαβορί στον αγώνα και είχε την κατοχή. Ο Καβάνι προειδοποίησε την Κόστα Ρίκα στο 16' με άστοχο εξ επαφής σουτ.

 

Στο 24ο λεπτό ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ντιέγκο Λουγκάνο, τον οποίο χωρίς ιδιαίτερο λόγο κράτησε αντίπαλό του μέσα στην περιοχή και αυτό ήταν το πρώτο σωστό πέναλτι που καταλογίστηκε στο Μουντιάλ 2014 (μετά από τα ανύπαρκτα Βραζιλίας και Ισπανίας).

 

Στη συνέχεια η Κόστα Ρίκα πήρε αρκετό χώρο στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο ευτύχησε να σκοράρει 3 φορές και να κάνει μια τρομερή ανατροπή.

 

Η ισοφάριση για την Κόστα Ρίκα ήρθε στο 54' με τον Τζόελ Κάμπελ έπειτα από σέντρα από αριστερά να κοντρολάρει με το στήθος στο ύψος του πέναλτι και με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

 

Τρία λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή, με τον Ντουάρτε να κάνει το 1-2 με εξαιρετική κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπολάνιος.

 

Ο Ουρένια διαμόρφωσε το τελικό 1-3, νικώντας στο τετ-α-τετ από πλάγια δεξιά τον Μουσλέρα, μετά από ασίστ του Κάμπελ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved