z
Κολομβία-Ελλάδα 3-0
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-14 21:10:00

Δύο αμυντικές αδράνειες κόστισαν στην Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε 3-0 από την Κολομβία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Καλή κατά διαστήματα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που έχασε ευκαιρίες και είχε και δοκάρι με τον Φάνη Γκέκα. Πάμπλο Αρμέρο και Χάμες Ροντρίγκες τα γκολ των νικητών.

 

Η Ελλάδα μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι και το "πλήρωσε" πολύ νωρίς, με τους Κολομβιανούς να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με σκόρερ τον Αρμέρο, μετά από ολιγωρία του Κώστα Μανωλά προ της εστίας του Ορέστη Καρνέζη.

 

Μετά την ψυχρολουσία που επέφερε το γκολ των Λατινοαμερικάνων, οι παίκτες του Σάντος πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με κατοχή στον χώρο του κέντρου προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προκειμένου να απειλήσουν τον τερματοφύλακα των Κολομβιανών, Ντάβιντ Οσπίνα.

 

Οι Έλληνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με σημαντικότερες αυτή του Παναγιώτη Κονέ λίγο μετά το πρώτο γκολ της Κολομβίας (κοντινή προβολή), ενώ ο ίδιος παίκτης, λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου, ανάγκασε τον Οσπίνα να εκτιναχθεί και να αποκρούσει με υπερένταση κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολομβία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κυριαρχώντας στο κέντρο και κατάφερε να πατήσει αρκετές φορές την ελληνική περιοχή.

 

Από ένα κόρνερ στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τέο Γκουτιέρες βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά έκανε το 2-0 για την ομάδα του, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Η Ελλάδα θέλησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Γκέκα στο 63ο λεπτό. Στη συνέχεια όμως οι Κολομβιανοί, με σαφές προβάδισμα πλέον, δεν είχαν πρόβλημα να διαχειριστούν το ματς όπως ήθελαν και να φτάσουν στη νίκη. Κατάφεραν μάλιστα στο 93' με τον Ροντρίγκες (πλασέ μέσα από την περιοχή) να κάνουν το 3-0 και να πανηγυρίσουν μια ευρεία νίκη στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

 

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει στην Κολομβία πλεονέκτημα για την πρόκριση, ενώ η Εθνική θα χρειαστεί θετικά αποτελέσματα με Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού για να έχει ελπίδες.

 

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγα, Γέπες, Σαπάτα, Αρμέρο (74' Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (68' Μεχία), Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες (78' Μαρτίνες)

 

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου), Σαμαράς

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved