z
Προημιτελικά: Αργεντινή-Βέλγιο 1-0
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-05 21:10:00

Η Αργεντινή προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας με 1-0 του Βελγίου χάρη σε γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ολλανδία - Κόστα Ρίκα.

 

Ο επιθετικός της Νάπολι αξιοποίησε μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μόλις στο 8ο λεπτό κι έριξε τους "κόκκινους διαβόλους" στο καναβάτσο από νωρίς.

 

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς δεν είχε τις εμπνεύσεις για να απειλήσει την άμυνα των Αργεντινών, που μετά από το τέρμα και τον τραυματισμό του Άνχελ ντι Μαρία εφησύχασαν και ασχολήθηκαν αρκετά με την ανασταλτική λειτουργία.

 

Οι ευκαιρίες των Βέλγων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον Μαρουάν Φελαϊνί να αποτελεί τη μοναδική πραγματική απειλή, χάρη στην ευχέρειά του στις κεφαλιές.

 

Ο Ιγκουαΐν είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη στο 55', ωστόσο είχε δοκάρι σε μία πολύ καλή στιγμή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λιονέλ Μέσι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, σε τετ α τετ με τον Τιμπό Κουρτουά.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

 

Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ντι Μαρία (33' Ένσο Πέρες), Λαβέτσι (71' Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μιραλάς (60' Μέρτενς), Αζάρ (75' Σαντλί), Οριζί (59' Λουκακού).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved