z
Προημιτελικά: Ολλανδία - Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 πέν.)
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-06 02:00:00

Η Κόστα Ρίκα οδήγησε ακόμα ένα παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας, ωστόσο εκεί πρωταγωνίστησε ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Τιμ Κρουλ που πέρασε αλλαγή κι έπιασε δύο πέναλτι, δίνοντας στους "οράνιε" τη νίκη πρόκριση με 4-3.

Οι Κοσταρικανοί επέδειξαν το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση όπως στο παιχνίδι με αντίπαλο την Εθνική Ελλάδας. Πρώτο μέλημα η αμυντική θωράκιση, απέναντι σε μία Ολλανδία που με σύστημα 3-4-3 προσπάθησε να διασπάσει τον αντίπαλο από τα άκρα.

Οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν για την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ, που με τον Άριεν Ρόμπεν είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να απειλήσει με κάθε τρόπο. Ο Νάβας, όμως, ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι "κέρβερος" και δεν επέτρεψε να του ξεφύγει καμία προσπάθεια.

Όταν, μάλιστα, δεν τα κατάφερνε, υπήρχε το δοκάρι που τον έσωσε δύο φορές σε σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ και μία σε σουτ του Ρόμπιν φαν Πέρσι στις καθυστερήσεις του 90λέπτου και μετά από επέμβαση του Γέλτσιν Τεχέδα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ολλανδία συνέχισε να "σφυροκοπάει" δίχως αποτέλεσμα. Στο 120', ο Φαν Χάαλ έβγαλε τον βασικό τερματοφύλακά του, έριξε στη μάχη των πέναλτι τον Τιμ Κρουλ, ο οποίος έκανε δύο επεμβάσεις στη διαδικασία έναντι καμίας του Νάβας, δίνοντας στους "οράνιε" την πρώτη πρόκριση στην ιστορία τους σε πέναλτι.

Στην ημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή την Τετάρτη στις 23:00.

Ολλανδία (Λουί φαν Χάαλ): Σίλεσεν (120' Κρουλ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (105' Χούντελααρ), Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (66' Ουρένια).

Γκολ: -
Κάρτες: 37' Τζούνιορ Ντίας, 52' Ουμάνια, 64' Μάρτινς Ίντι, 81' Τζανκάρλο Γκονσάλες, 107' Ακόστα, 111' Χούντελααρ

Η διαδικασία των πέναλτι

Κόστα Ρίκα: Μπόρχες...  ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Φαν Πέρσι... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Μπράιαν Ρουίς... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ!!!
Ολλανδία: Ρόμπεν... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Τζανκάρλο Γκονσάλες... ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Σνάιντερ... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Μπολάνιος... ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Κάιτ... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Ουμάνια... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΡΟΥΛ!!!!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved