z
Σε αναζήτηση νίκης η Εθνική Ελλάδας, 1-1 με Φινλανδία
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-11 23:30:00

Σε αναζήτηση νίκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, μετά από το 1-1 στη Φινλανδία για τη 2η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2016.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι επέλεξε μία ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις, όπως είχε προαναγγελθεί από νωρίς το πρωί. Φανέλα βασικού πήραν μεταξύ άλλων οι Νίκος Καρέλης και Χάρης Μαυρίας, προσδίδοντας ταχύτητα στην επίθεση.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά της και όταν τα κατάφερε, έφτασε στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Καρέλη (24').

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας διατηρούσε με άνεση το μηδέν. Ο εκνευρισμός των Φινλανδών οδηγούσε και σε δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Περπαρίμ Χετεμάι να γλιτώνει την αποβολή για κάτι τέτοιο.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με διαφορετικό τρόπο. Οι παίκτες του Μίξου Παατελάινεν πίεσαν για την ισοφάριση, έκλεισαν την Ελλάδα στην περιοχή της και βρήκαν το γκολ στο 58' με τον Γιάρκο Χούρμε.

Το παιχνίδι άλλαξε μορφή, με την ελληνική ομάδα να ψάχνει ξανά το γκολ. Ο Ρανιέρι αρχικά άλλαξε το σχήμα σε 3-5-2 με την είσοδο του Βαγγέλη Μόρα, ενώ στη συνέχεια έριξε στο παιχνίδι και τους Γιώργο Σαμαρά και Κώστα Μήτρογλου.

Οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να περιορίσουν τους γηπεδούχους, αλλά παρά τις προσπάθειες, δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία. Οι Φινλανδοί έπαιξαν με αντεπιθέσεις, αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Καρέλης (81' Σαμαράς), Μαυρίας (70' Μόρας), Αθανασιάδης (84' Μήτρογλου).

Φινλανδία: Μένπα, Μοϊσάντερ, Τοίβιο, Ερεμένκο, Χετεμάι (46' Χαμαλάινεν), Πούκι (70' Πογιάνπαλο), Ρίσκι (88' Ταΐνιο), Αρκίβουο, Σπαρβ, Ρινγκ, Χούρμε.

Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν
Πρώτος Βοηθός: Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ
Δεύτερος Βοηθός: Χόρχε Κανέλο Πριέτο
Τέταρτος Διαιτητής: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ

 

 

Κλάουντιο Ρανιέρι: "Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αμυνθήκαμε σε βάθος. Θέλαμε να κερδίσουμε και θεωρώ ότι παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς. Έμεινα ευχαριστημένος από τα νέα παιδιά και απ' όλους γενικότερα".

"Ήξερα πολύ καλά την Φινλανδία. Ήθελα να επιτεθώ. Ο Καρέλης κι ο Αθανασιάδης ήταν πολύ καλοί. Το ρίσκο ήταν υπολογισμένο, ενώ χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες. Θα είναι καταστροφή αν δεν τα καταφέρουμε. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς".

Παναγιώτης Ταχτσίδης: "Θα ήταν πιο εύκολο αν έρχονταν τα αποτελέσματα. Η ομάδα βελτιώθηκε πολύ. Σιγά σιγά κερδίζουμε τον χρόνο και την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε και βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο όσα θέλουμε".

"Η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα, πολλούς νέους παίκτες. Τους δίνεται η ευκαιρία και είναι θετικό και για εκείνους να ξέρουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση. Είμαστε χαρούμενοι για τα νέα παιδιά. Εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια. Δεν είναι τελικός την Τρίτη, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved