z
1η Παιδική Χαρά Περιστερίου: Μια ΝΕΑ Ομορφιά στην πόλη μας!
Κατηγορία : Κωνσταντίνος Γεννάδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-05-05 13:00:00

gennadis_small1.jpgΓράφει ο Κώνσταντίνος Γεννάδης

 

Στο Περιστέρι και επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ανηφορίζοντας από την Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο, λίγο πριν την Πλατεία Λουτρών, βρίσκεται η 1η Παιδική Χαρά.

 

Ένας χώρος που φιλοξένησε για πολλές δεκαετίες γενιές μικρών Περιστεριωτών, που στέγαζε τα όνειρα, τις ελπίδες, τις φιλοδοξίες και τις αγωνίες τους για το αύριο.

 

Τα παιχνίδια και η ανεμελιά, τα παιδικά γέλια και οι φωνές που ακούγονταν και πέρα από το οικοδομικό τετράγωνο της 1ης Παιδικής Χαράς, γέμιζαν με ζωή και αισιοδοξία τους επισκέπτες και τους περίοικους, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Περιστερίου.

 

Τα τελευταία χρόνια η 1η Παιδική Χαρά δεν είχε αξιοποιηθεί επαρκώς, και δεν παρακολουθούσε τα γοργά βήματα ανάπτυξης της πόλης μας, δημιουργώντας ένα αίσθημα έλλειψης και ανικανοποίητου στον μέσο Περιστεριώτη.

 

Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν, και η 1η Παιδική Χαρά μεταμορφώθηκε πλήρως, και αποτελεί σημείο αναφοράς για το Περιστέρι του σήμερα.

 

Μια μεγάλη, σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας συμπολίτες.

 

Δυο επιβλητικά και πανέμορφα συντριβάνια, και δέντρα υψηλής βλάστησης όπως πλατάνια, ελιές, κυπαρίσσια, πεύκα, συνδυάζουν αρμονικά το υδάτινο στοιχείο με την φύση, σε ένα χώρο που οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας θα μπορούν να περνούν ώρες χαλάρωσης και ανάπαυσης.

 

Μια φύση που βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με τον αστικό ιστό, που δίνει χρώμα και πνοή στο μονότονο και επαναλαμβανόμενο στοιχείο που έχει το οικιστικό περιβάλλον της ελληνικής πόλης.

 

Στον χώρο βρίσκεται υπαίθριο γυμναστήριο που θα μπορούν οι συμπολίτες μας να γυμνάζονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

Αναψυκτήριο θα βρίσκεται στον χώρο της Παιδικής Χαράς, όπου μικροί και μεγάλοι συμπολίτες θα μπορούν να πίνουν το αναψυκτικό τους, τον καφέ τους.

 

Η βόλτα στην 1η Παιδική Χαρά μπορεί να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Μπορεί να αποτελέσει και προορισμό μιας απογευματινής ή βραδινής εξόδου. Ο πολίτης θα επιλέξει, ανάλογα με τις επιθυμίες και την διάθεση του.

 

Είναι βέβαιο ότι το φετινό καλοκαίρι στο Περιστέρι θα είναι εντελώς διαφορετικό από όλα των προηγούμενων χρόνων. Σε πείσμα της μνημονιακής ασφυξίας που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία έξη χρόνια, μια όαση γεννιέται στο κέντρο της πόλης, και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε.

 

Ως νέος άνθρωπος και Περιστεριώτης, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και σήμερα δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη, διατηρώντας μάλιστα το δικηγορικό μου γραφείο σε πολύ κοντινή απόσταση από την 1η Παιδική Χαρά, είμαι υπερήφανος για το έργο αυτό.

 

Και τούτο, διότι είναι βέβαιο ότι με την μεταμόρφωση της 1ης Παιδικής Χαράς, ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος μετατρέπεται σε χώρο κοινωνικής υποδομής, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής όλων μας.

 

*Ο Κωνσταντίνος Γεννάδης είναι πτυχιούχος Νομικής των Πανεπιστημίων University of Northumbria at Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας και Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved