z
«Πονοκέφαλος» στον ΣΥΡΙΖΑ από τις διαφορετικές απόψεις στελεχών
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-20 20:30:00

Πονοκέφαλο προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι διαφορετικές απόψεις κορυφαίων στελεχών, που διατυπώνονται για τα θέματα της οικονομίας και η ηγεσία προχώρησε σε συστάσεις προς τα στελέχη, ζητώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις διατυπώσεις τους. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή και επιδιώκει την επιστροφή στη δραχμή.

Με φόντο τις δηλώσεις περί χρεοκοπίας, αλλά και τις διαφορετικές απόψεις Δρίτσα- Παπαδημούλη, όπως διατυπώθηκαν για το θέμα της Ύδρας και τη φοροδιαφυγή, η Ρένα Δούρου μέσω του ραδιοφώνου της ΝΕΤ ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για την οικονομία.

«Κάνω έκκληση σε όλους μας, σε όλα τα στελέχη, πρώτης, δεύτερης γραμμής, ότι υπάρχουν τα όργανα, ας μη σπεύδουνε με δηλώσεις, επιστολές ή με προσωπικά δελτία τύπου», τόνισε η κ. Δούρου.

Στο θέμα της χρεοκοπίας επανήλθε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με αφορμή τις δηλώσεις Λαφαζάνη - Στρατούλη- Κουράκη.

«Η χρεοκοπία είναι και όπλο των αδυνάτων. Εμείς όμως δεν το βάζουμε στο τραπέζι», τόνισε ο κ. Χουντής προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ

«Τέταρτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη σειρά, ο κ. Χουντής, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του, ότι η χρεοκοπία της χώρας αποτελεί "διαπραγματευτικό χαρτί" και "όπλο των αδυνάτων". Χθες, άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρίτσας, τάχθηκε υπέρ της φοροδιαφυγής. Δυστυχώς, η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της φοροδιαφυγής, στη χρεοκοπία της χώρας και στην επιστροφή στη δραχμή», τόνισε η ΝΔ

«Η Ν.Δ. προκειμένου να αποκτήσει άλλοθι ενόψει της εφαρμογής του νέου πακέτου περικοπών μισθών, συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεων επιχειρεί για άλλη μια φορά να αποδώσει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που οδηγούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η κοινωνική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη: στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία μας οδηγούν τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας που εφαρμόζει και υπερασπίζεται η ΝΔ και η κυβέρνηση Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να αντιπαλεύει αυτήν την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η ΝΔ», απάντησε εκ νέου ο Νίκος Χουντής.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αποφυγή της πλήρους χρεοκοπίας ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», για να συμπληρώσει: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική παραποίησης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμήθηκαν αυτά από τον κόσμο, ο κόσμος ψήφισε και έχει καταλάβει πια κανείς ποιος είναι και με τι και κυρίως ποια πολιτική οδηγεί στο τυφλό αδιέξοδο και άρα εκ των πραγμάτων και στην έξοδο από την ευρωζώνη. "

Εσωκομματικές τριβές προκαλεί στην Κουμουνδούρου και το θέμα της φοροδιαφυγής με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να κρατάει αποστάσεις από τις δηλώσεις Δρίτσα.

«Δε θα κάνω κανένα δημόσιο σχόλιο για την προσωπική δήλωση του τοπικού μας βουλευτή. Όταν βρεθούμε με τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δεν είναι ο αρμόδιος για την οικονομική μας πολιτική, έχω να του κάνω αρκετές παρατηρήσεις», δήλωσε μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την επιστολή του Αλέξη Μητρόπουλου να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος: «Η επιστολή που απευθύνθηκε στον πρόεδρο του κόμματός μας παραβιάζει ανοιχτές θύρες», είπε.

Στην Κουμουνδούρου πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει κάνει ήδη συστάσεις στα στελέχη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις διατυπώσεις τους.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved