z
Σχεδιάζαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-20 19:45:00

Το σπίτι πού διατηρούσε στη Λαμία ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία στην τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί εντόπισε η αστυνομία στη Λαμία. Ο30χρονος ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ενώ την ίδια μέρα θα δικαστεί και από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Μετά από τηλεφώνημα το μεσημέρι η αστυνομία εντόπισε κοντά στο κέντρο της Λαμίας ισόγειο διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιάσει ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν οι αρχές αναγνωρίστηκε στο πρόσωπό του ο ενοικιαστής του σπιτιού στην 10η πάροδο Τυμφρηστού στον Αγιο Λουκά.

Το διαμέρισμα βρίσκεται περιφερειακά της Λαμίας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για την ενοικίαση του σπιτιού είχαν δοθεί πλαστά στοιχεία.

Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο αποκλείστηκε αμέσως από αστυνομικές δυνάμεις.

Κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, θα ερευνήσει το κρησφύγετο του 30χρονου, αρχικά για όπλα και στη συνέχεια για οποιοδήποτε εύρημα που θα δώσει ώθηση στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η πόλη της Λαμίας δεν ήταν άγνωστη για τον 30χρονο καθώς με τους συνεργούς του προετοίμαζε ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Σε έρευνα της αστυνομίας στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μικροκάμερα προσαρμοσμένη σε σέλα ποδηλάτου, με την οποία είχε βιντεοσκόπησει του εξωτερικούς χώρους της τράπεζας

Στη Θεσσαλονίκη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε ηλεκτρονική υπολογιστή, χειρόγραφες σημειώσεις με αρκετά τηλέφωνα, και δύο κλειδιά.

Ο υπολογιστής έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια για ανάλυση και ίσως υπάρξουν χρήσιμα στοιχεία που θα οδηγήσουν τις αρχές στα ίχνη των συνεργών του στη φονική ληστεία της Πάρου.

Στην κατοχή του Τάσου Θεοφίλου η αστυνομία εντόπισε και μια τηλεκάρτα με την οποία πιθανότατα να τηλεφωνούσε και σε άτομα που σχετίζονται με την ληστεία αλλά και την εγχώρια τρομοκρατία.

Το κινητό τηλέφωνο που έπεσε από τον 30χρονο στην διάρκεια της συμπλοκής με τον 53χρονο οδηγό ταξί στην Πάρο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν στο όνομά του, αλλά είχε εκδοθεί με πλαστά στοιχεία που ανήκουν σε αλλοδαπό. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε δεχτεί μόνο μια κλήση λίγο πριν τη ληστεία, και αυτή προέρχονταν από τον σύνεργό του που βρίσκονταν έξω από την τράπεζα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Θεοφίλου ήταν αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

Μετά τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, 53 χρονων, ο οποίος προσπάθησε να αναχαιτίσει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, οι αστυνομικές αρχές είχαν στα χέρια τους το καπέλο του Θεοφίλου με γενετικό υλικό, αλλά και φωτογραφίες από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Μανούρα, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα. Είχε ξυρίσει πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του στον Κεραμικό, ενώ διαπιστώθηκε ότι έμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι.

Ο νεαρός οδηγήθηκε το πρωί στο αυτόφωρο τριμελές προκειμένου να δικαστεί για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής την ώρα της σύλληψής του το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Ζήτησε αναβολή και η δίκη θα γίνει την Τετάρτη.

Η συμπληρωματική δικογραφία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που τον εμπλέκει για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, διαβιβάστηκε στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved