z
Αιγάλεω: Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-11-22 10:05:00

Αν είστε άνω των 40, νυν ή πρώην καπνιστής,  αναπνέεται με δυσκολία και κρυολογείτε συχνά ή βήχετε συχνά και έχετε πτύελα, ο δήμος Αιγάλεω σας καλεί την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 16:00 - 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» του δήμου, όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα σπιρομετρήσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και θα πραγματοποιεί, μέσω σπιρομετρήσεων, δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκτιμηθεί αν οι συμμετέχοντες πάσχουν από Χρονία Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων που αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας και στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος στην προχωρημένη της μορφή, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και η αναπνευστική ανεπάρκεια τους οδηγεί συνεχώς στα Νοσοκομεία.

Υπεύθυνοι πνευμονολόγοι του προγράμματος στο δήμο Αιγάλεω εκ μέρους του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για το διήμερο αυτό θα είναι ο Επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στέλιος Λουκίδης με την ομάδα του και η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας κα. Άννα Καρακατσάνη με την δική της ομάδα.

Η σπιρομέτρηση είναι μια εξέταση ανώδυνη, απλή, αναίμακτη που με μια μόνο αναπνοή μπορεί σε λίγα λεπτά να εκτιμήσει την κατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας του εξεταζόμενου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved