z
Αιγάλεω: Επίσκεψη μικρών μαθητών και γνωριμία με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-11-22 10:00:00

Αντήχησε χαρούμενες φωνές το Δημαρχείο του Αιγάλεω τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2013 κατά την επίσκεψη μικρών μαθητών της Γ’ Δημοτικού Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ». Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η βιωματική γνωριμία με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των παιδιών και η ευαισθητοποίησή τους στα κοινά και τους θεσμούς.

Η υποδοχή των παιδιών στο Δημαρχείο Αιγάλεω έγινε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Λάμπρο Σκλαβούνο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, υπεύθυνο επί μακρόν για θέματα πολιτισμού, Γιάννη Κουτούλια, οι οποίοι ξενάγησαν τους μικρούς μαθητές στο Δημαρχιακό Μέγαρο και επισκέφτηκαν τα διάφορα Τμήματα εξηγώντας ταυτόχρονα στα παιδιά το ρόλο που επιτελεί κάθε Υπηρεσία.
aigaleo_mathites 2.jpg
Στη συνέχεια, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω «Δημήτρης Τρέπας». Εκεί, ύστερα από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο κο Χρήστο Καρδαρά, ο οποίος καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο δηλώνοντας πάντα κοντά στη μαθητική κοινότητα, ο κος Κουτούλιας παρουσίασε στους μικρούς μαθητές τα όργανα του Δήμου, τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αρμοδιότητες και δράσεις  του δήμου σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απάντηση στις εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών για ποικίλα θέματα που τους απασχολούν, όπως η καθαριότητα, η συμπαράσταση σε άλλα παιδιά οι γονείς των οποίων βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία και τα αδέσποτα ζώα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved