z
ΑΣΔΑ: «Κοινωνικός» λαχανόκηπος
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-05 09:10:00

Με πρωτοβουλία των εργαζόμενων του ΑΣΔΑ και την υποστήριξη της Διοίκησης του Συνδέσμου, στο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του ΑΣΔΑ έχει δημιουργηθεί ένας «πρότυπος» αλλά και «ιδιαίτερος λαχανόκηπος».

Οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ με τις γνώσεις, με το μεράκι, την καλαισθησία αλλά και την ευαισθησία τους έφτιαξαν μια μικρή «κηπευτική» όαση που παράγει λαχανικά εποχής (μαρούλια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κρεμμυδάκια, μυρωδικά, τσάι του βουνού , φασκόμηλο κ.ά) με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους και με στόχο, τα προϊόντα αυτά να διατίθενται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ήδη μεγάλο μέρος της σοδειάς του ΑΣΔΑ, διατίθεται για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε σχετικά:

«Ο ΑΣΔΑ παλεύει καθημερινά για να πετύχει σημαντικούς κοινωνικούς αλλά και τους περιβαλλοντικούς στόχους. Ήδη έχουμε υποστηρίξει υλικοτεχνικά και επιστημονικά πολλές πρωτοβουλίες δημιουργίας λαχανόκηπων στη Δυτική Αθήνα. Μέσα από το δικό μας λαχανόκηπο προσπαθούμε να διαδώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της εθελοντικής προσφοράς και του σεβασμού για το περιβάλλον και τον πολίτη».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved