z
ΑΣΔΑ: Εγκρίθηκε ο ισολογισμός από το Δ.Σ.
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-09-05 14:50:00

Απόλυτα υγιής είναι η οικονομική κατάσταση του ΑΣΔΑ, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του 2012 που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ο ΑΣΔΑ, παρά το ότι έχει μειώσει κατά το μισό τις εισφορές των Δήμων - μελών του στον Σύνδεσμο και επίσης παρά τη γενική μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υπερχρέωσης, δεν έχει εκτεθεί σε δανεισμό και ανταποκρίνεται με  συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Αυτό οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του Συνδέσμου, που τα δυο τελευταία χρόνια περιορίστηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% (το 2012 -23,28). Ενδεικτικά παραδείγματα:

- Κόστος προσωπικού  -34,03 %
- Αμοιβές και έξοδα τρίτων (αμοιβές διοίκησης, ΔΕΗ, ΟΤΕ κα)  -44,81 %,
- Έντυπα και γραφική ύλη  -63,24%.

Η συνετή αυτή διαχείριση από τη Διοίκηση του Συνδέσμου έγινε χωρίς καμιά υποβάθμιση του έργου και της γενικότερης προσφοράς του ΑΣΔΑ στους Δήμους - μέλη του και στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Τα ανταποδοτικά έργα, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος στους Δήμους είναι μεγαλύτερα της οικονομικής συνεισφοράς τους.

Ο ΑΣΔΑ ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην ευθύνη προστασίας του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω και πραγματοποίησε μαζί με τους όμορους Δήμους παρεμβάσεις συντήρησης για τη σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Το μεγάλο έργο ανάπλασης του παλαιού εργοστασίου της  ΒΙΟΦΙΑΛ στο Δήμο Ιλίου προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ξεκίνησαν το 2012 και ολοκληρώνονται μέσα στο 2013 οι επεξεργασίες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Αθήνας και τον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό της περιοχής.

Επίσης μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει η Εκπτωτική Κάρτα Νέων, για τη στήριξη των νέων της περιοχής μας αλλά και της τοπικής αγοράς.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε: «Ο ΑΣΔΑ συνεχίζει με αποτελεσματικότητα να επιτελεί τον αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό του ρόλο για τη Δυτική Αθήνα, προσαρμοζόμενος με επιτυχία στις νέες συνθήκες και προκλήσεις των ημερών μας. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Διοίκησης και της Υπηρεσίας για τη συνεισφορά και την προσφορά τους σ’ αυτή την θετική πορεία».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved