z
ΑΣΔΑ: Ξεκινούν τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-06-11 10:35:00

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των μέτρων αντιπυρικής προστασίας του ΑΣΔΑ για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή τους. Για την αντιπυρική περίοδο 2013 ο ΑΣΔΑ χρηματοδοτήθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με το ποσό των 270.000 €.

Οι βασικές δράσεις του ΑΣΔΑ για την πρόληψη πυρκαγιάς στη ζώνη ευθύνης του και την έγκαιρη κατάσβεση εστιών φωτιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι:

- Αποψιλώσεις και δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας στο περιαστικό πράσινο του Ποικίλου Όρους και στην περιοχή του  Πάρκου Αντώνης Τρίτσης

- Καθαρισμός από μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα στα σημεία εισόδου και στον κύριο όγκο του Ποικίλου Όρους.

- Συντήρηση των δασικών δρόμων

- Έλεγχος λειτουργίας και συντήρηση Οχημάτων, Γεωτρήσεων, Δικτύου Πυρασφάλειας και Δεξαμενών

- Τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα θα περιπολούν καθημερινά σε τρείς τομείς του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω από τις 07:30 έως τις 22:00 :

Τομέας α: Το τμήμα του Όρους Αιγάλεω που ανήκει στους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού

Τομέας β: Το νότιο τμήμα του Ποικίλου Όρους από το Λατομείο Γρηγορίου έως την Αφαία

Τομέας γ: Το βόριο τμήμα του Ποικίλου Όρους από το Λατομείο Γρηγορίου έως το Καματερό

- Μία υδροφόρα – πυροσβεστικό όχημα θα βρίσκεται καθημερινά από τις 07:30 έως τις 22:00 σε επιφυλακή σε επιλεγμένα σημείο στις παρυφές του Ποικίλου Όρους (Προφήτης Ηλίας στο Ίλιον, Λατομείο Γρηγορίου και Παλαιά Πεδία Βολής στη Πετρούπολη)

- Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται ένα ανατρεπόμενο Φορτηγό καθώς και ο εκσκαφέας – τσάπα (JCB), τα οποία θα ασχολούνται με τις εργασίες καθαρισμού του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω από μπάζα καθώς και την συντήρηση των δασικών δρόμων.

- Θα λειτουργήσει και φέτος το Σύστημα Fire Watch (Τηλεανίχνευσης πυρκαγιών)

Για το συντονισμό όλων των παραπάνω δράσεων θα δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων στο χώρο του ΑΣΔΑ, το οποίο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ, την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε: «Ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας θα λάβει και φέτος όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του δασικού πλούτου του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω και του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία που πάντα διατηρούμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κατορθώσουμε να έχουμε και φέτος μια επιτυχή αντιπυρική περίοδο».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved