z
ΚΕΔΕ: Εξελέγη η Εκτελεστική Επιτροπή
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-29 15:30:00

Εξελέγησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, έπειτα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε, στην οποία συμμετείχαν μόνο τα 16 μέλη της παράταξης του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» του κ. Πατούλη (πρόσκειται στη ΝΔ), κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, εκλέγοντας τους 16 μεταξύ των 31 μελών.

Συγκεκριμένα ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Αγγελόπουλος Μιχαήλ- δήμαρχος Σάμου, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος- δήμαρχος Ξάνθης, Μελετίου Νίκος- δήμαρχος Ασπροπύργου, Τζιαχρήστας Δημήτρης- δήμαρχος Δομοκού, Τζιτζιος Γιάννης- δήμαρχος Σιθωνίας, Χιονίδης Σάββας- δήμαρχος Κατερίνης, Κοτρωνιάς Γιώργος- δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Δαμουλάκης Γεράσιμος- δήμαρχος Μήλου, Παπαστεργίου Δημήτρης- δήμαρχος Τρικκαίων, Μπαρμπάκος Ευάγγελος- δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον Απόστολο Κοιμήση (ΠΑΣΟΚ), η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι) και η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την αιφνίδια και πρόωρη -όπως τη θεωρούν- σύγκληση του ΔΣ το Σάββατο, προκειμένου να επιλεγεί το προεδρείο του ΔΣ και την απέδωσαν σε «αυταρχικές» -όπως είπαν- επιλογές του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη δεδομένου, ότι η παράταξή του «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) κέρδισε την περασμένη Πέμπτη με απόλυτη πλειοψηφία.

Ο κ. Κοιμήσης επικαλέσθηκε τεχνικούς λόγους για την απουσία της παράταξης το περασμένο Σάββατο και σημείωσε ότι ο πρόεδρος δεν τήρησε τον απαιτούμενο, δόκιμο χρόνο μεταξύ πρόσκλησης και συνεδρίασης, ώστε να προετοιμασθούν οι παρατάξεις. Ζήτησε από τον κ. Πατούλη να θέσει τις προτεραιότητες του νέου ΔΣ και δήλωσε ότι ο δικός τους ρόλος θα περιορισθεί στην παραγωγή πολιτικής στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις Επιτροπές.

Υπήρξε αιχμηρός απέναντι στον κ. Πατούλη λέγοντάς του: «Μπορείτε με εύσχημο τρόπο να αποκλείετε τη συμμετοχή μας από το ΔΣ, εάν συγκαλείτε συνεδριάσεις τις Δεύτερες που οι περισσότεροι δήμοι έχουν επιτροπές ή δημοτικά συμβούλια. Δεν θα είμαστε εδώ και θα σας παρακαλέσω να μην μας εγκαλείτε γιατί δεν θα είμαστε εδώ».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved