z
ΚΕΔΕ: Συνάντηση του Γ. Πατούλη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-11 16:50:00

Την ανάγκη να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και συνθήκες συνεργασίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Όλοι έχουμε την κομματική μας ταυτότητα, αλλά μπροστά από αυτό προτάσσω το κίνημα της Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία και η κοινή γλώσσα αιρετών και εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση για πράγματα αυτονόητα μπορεί να φέρουν πολλά οφέλη, αρκεί να είμαστε μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς».

«Πρόθεσή μας», πρόσθεσε, «είναι να γίνουμε παρεμβατικοί ως ΚΕΔΕ με ουσιαστικό τρόπο και έχουμε πολλά μπροστά μας να κάνουμε».

Όπως γνωστοποίησε η ΚΕΔΕ, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, το ζήτημα της "συγκριτικής αξιολόγησης" και του επανέλεγχου των συμβάσεων, η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ, η ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, η διαχείριση των απορριμμάτω».

Συνοπτικά, ο κ. Πατούλης διεμήνυσε ότι δεν θα γίνει ανεκτή περαιτέρω περικοπή κρατικής χρηματοδότησης είναι μη ανεκτή. Επίσης, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων ειδικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, διότι διαφορετικά οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Διαφωνία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων διατύπωσαν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ εφράστηκε και ανησυχία ότι οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Αντίθετα συμφωνούν να προχωρήσει μέχρι τέλους ο έλεγχος πλαστότητας όλων των δικαιολογητικών όλων των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με το υπάρχον σύστημα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved