z
Περιστέρι: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων: Ο ρόλος της οικογένειας»
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-23 12:00:00

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό", σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής Β΄ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, υλοποιούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα  "Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων: Ο ρόλος της οικογένειας", το οποίο απευθύνεται σε νέους γονείς που ζουν και εργάζονται στο Δήμο Περιστερίου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012. Στη φάση αυτή, ομάδα νοσηλευτών του Τμήματος Νοσηλευτικής Β΄ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας παρείχαν σε είκοσι πέντε γονείς  βασικές γνώσεις και δεξιότητες πρώτων βοηθειών ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως δηλητηριάσεις, πτώσεις, εγκαύματα, μικρό-τραυματισμούς, επείγοντα παθολογικά περιστατικά.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν σε πλαίσιο ομάδας ζητήματα που σχετίζονται με το παιδικό τραύμα και τη φροντίδα του αλλά και γενικότερα θέματα επικοινωνίας και σχέσεων στην οικογένεια.

Η ομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 δίωρες συναντήσεις στο χώρο του Οδοιπορικού" (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι).

Την ομάδα γονέων συντονίζουν τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Τζάκου Άννα, Κοινωνιολόγος και κα Ευσταθίου Λέα, Κοινωνιολόγος–Εγκληματολόγος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί στα μέλη της ομάδας βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Οδοιπορικού μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο 2105786888.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved