z
Περιστέρι: Εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ ΟΣΚ και Δήμου
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-28 20:40:00

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που έγινε μεταξύ του Δ/ντος Συμβούλου κ. Ηρακλή Δρούλια και του Αντιπρόεδρου κ. Μιχάλη Δούναβη από πλευράς ΟΣΚ ΑΕ και των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου, εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου εκπαιδευτικών, στα γραφεία του Οργανισμού στις 23 Ιανουαρίου 2013.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

- Τα νέα κτίρια για το 10ο, 21ο, 31ο, 11ο και 14ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου θα δημοπρατηθούν μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

- Η εκπόνηση μελέτης για το νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου.

- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου: Στο υπάρχον κτίριο όπου λειτουργεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο η ΟΣΚ ΑΕ θα τοποθετήσει αίθουσα βαριάς προκατασκευής και θα προχωρήσει στη διαμόρφωση παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο. Όταν αποφασιστεί από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η απόκτηση νέου χώρου, η ΟΣΚ ΑΕ θα την εντάξει στον προγραμματισμό της, αφού εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση.

- Απόκτηση χώρου για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου: Έχει συντελεστεί εμπρόθεσμα η παρακατάθεση της οριστικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών του χώρου και αναμένεται η έκδοση σχετικής ΚΥΑ των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόκτηση του χώρου από την ΟΣΚ ΑΕ. Μετά την έκδοση της ΚΥΑ η Διεύθυνση Μελετών της ΟΣΚ ΑΕ θα προχωρήσει στη μελέτη του νέου διδακτηρίου, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης το α’ εξάμηνο του 2014. Όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

- Νέο κτίριο για το ΤΕΕ (ΕΠΑΛ) Περιστερίου: Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ με τίτλο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 14 Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής», για το οποίο έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος. Εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η Σύμβαση έως τον Ιούνιο 2013 με προθεσμία ολοκλήρωσης κατασκευή τα 2 έτη.

- Νέο κτίριο για το 10ο Λύκειο Περιστερίου: Ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το νέο διδακτήριο έχει απαλλοτριωθεί από την ΟΣΚ ΑΕ το 2001. Αναμένεται η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης για να ξεκινήσει η μελέτη του έργου. Το 10ο Λύκειο χρησιμοποιεί προκατασκευασμένες αίθουσες ελαφρού τύπου, οι οποίες λόγω παλαιότητας είναι σε άσχημη κατάσταση. Ως προσωρινή λύση έως την κατασκευή του νέου κτιρίου, η ΟΣΚ ΑΕ θα τοποθετήσει 4 αίθουσες προκατασκευής ελαφρού τύπου, όταν αποδεσμευτούν, το Σεπτέμβρη 2013.

- Αναμόρφωση αυλείων χώρων: Στον προγραμματισμό της ΟΣΚ ΑΕ έχει ενταχθεί η αναμόρφωση των αύλειων χώρων στο 5ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο και 1ο Λύκειο Περιστερίου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved