z
Περιστέρι: Κοπή πίτας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πανεπιστημίου
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-17 16:05:00

Την καθιερωμένη την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου, στις 8 Ιανουαρίου 2013, που στεγάζονται στο ιστορικό «Πέτρινο» 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τις αδικαιολόγητες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο η Βιβλιοθήκη, όσο και το Πανεπιστήμιο της πόλη κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να έχουν υψηλού επιπέδου πνευματική και επιστημονική δραστηριότητα.

Κατά το χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο σ’ αυτήν την άσχημη περίοδο αποτελεί ένα «καταφύγιο» γνώσης και δημιουργικής απασχόλησης γι’ όλους τους δημότες μας, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η κα. Τσιώτα αναφέρθηκε στην επιτυχία των δράσεων: Παιδική Βιβλιοθήκη, Κλασσική Βιβλιοθήκη, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Μουσική Βιβλιοθήκη, Ανάγνωσης Ενηλίκων, «Κόκκινη κλωστή δεμένη», «Ξανά μαζί στο σχολείο», που έχουν αγαπήσει με τη μεγάλη συμμετοχή τους οι Περιστεριώτες.

Μαθητές της 5ης τάξης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο έδωσαν ένα εορταστικό τόνο με τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που συνόδευσε με το αρμόνιο ο Καθηγητής Μουσικής Ανδρέας Μπικουβαράκης.
vivliothiki_pita-2013-01.jpg
Το «παρών» στην κοπή της πίτας έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και το προσωπικό – εθελοντές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πανεπιστημίου κ.α.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved