z
Περιστέρι: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις της ΔΕΗ
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-17 12:50:00

Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε!!

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει τις αυξήσεις που επιβάλλει η ΔΕΗ, με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αύξηση αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την λαϊκή οικογένεια, που την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει την ανεργία, την απληρωσιά, τα παντός είδους χαράτσια, την υπέρογκη φορολογία, την ακρίβεια. Επιβεβαιώνει την αγριότητα της κυβέρνησης που δεν διστάζει να αφήσει χωρίς τα στοιχειώδη τους εργαζομένους προκειμένου να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνο αύξηση δεν έχουμε δει τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά αντίθετα, αν δεν έχουμε απολυθεί, ο μισθός μας έχει μειωθεί δραματικά, είτε από την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων από τους εργοδότες είτε από την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το ίδιο και οι αυτοαπασχολούμενοι που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά, ενώ τα χαράτσια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Έχουν μάλιστα το θράσος να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που πλήττει τα αστικά κέντρα. Φαινόμενο που οι ίδιοι δημιούργησαν, κάνοντας απαγορευτικό για τον εργαζόμενο να ζεσταθεί τον χειμώνα.

Σαν πρώτο βήμα απαιτούμε καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αντίθετα την γενναία μείωση για τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μισθοσυντήρητους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και παράλληλα την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, έχει φέρει τους εργαζόμενους τον 21ο αιώνα να μην διασφαλίζουν τους απαραίτητους όρους για την διαβίωσή τους. Να μην θεωρείται δεδομένο το ζεστό σπίτι, η δωρεάν και ποιοτική νοσηλεία, η δωρεάν παιδεία, ακόμα και η εξασφάλιση ενός πιάτου φαγητού.

Η μόνη λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος. Για να λύσουμε ακόμα και τα βασικά ζητήματα διαβίωσης, πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved