z
Πετρουπολη: Συνάντηση Δημάρχου με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΑΣΑ
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-28 16:00:00

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών κ. Σκουμπούρη Ι., με τον Δ/ντή Συγκ/κού Σχεδ/μού και Ανάπτυξης κ. Αποστολίδη Δ. , καθώς και με τον συγκοινωνιολόγο κ. Ποριάζη Γ..


Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, συνεχίζοντας την προσπάθεια να αναβαθμίσει και να βελτιώσει την συγκοινωνιακή κάλυψη στην πόλη, επισήμανε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί η απόφαση για αλλαγή του δρομολογίου της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 700, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης και όχι με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

 

Ο ίδιος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο ΟΑΣΑ οφείλει να προτάξει τις ανάγκες μετακίνησης των δημοτών της πόλης και να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη αλλαγή προς όφελός τους, ειδικά από τη στιγμή που η Πετρούπολη είναι τερματικός Δήμος και επομένως βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από άποψη μετακίνησης, έναντι άλλων δήμων με σταθμούς μετρό.

 

Όπως τον πληροφόρησαν οι παράγοντες του ΟΑΣΑ, για την συγκεκριμένη πρόταση υπάρχει μία διαφορετική άποψη του Δήμου Περιστερίου, από τον οποίο προτείνεται να υπάρχει ανταπόκριση της λεωφορειακής γραμμής 700 με τον Σταθμό Περιστερίου, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι στον Σταθμό Ανθούπολης υπάρχει ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΑ πρόκειται να προχωρήσει σε ειδικές μετρήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή (διάρκειας δρομολογίων, ποσοστού εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.), ώστε τελικά να επιλεγεί ο σταθμός Μετρό που εξυπηρετεί αμεσότερα τις ανάγκες των δημοτών (σταθμός Περιστερίου ή σταθμός Ανθούπολης).

 

Αντίστοιχη συζήτηση έγινε μεταξύ των παρευρισκομένων και για τροποποιήσεις που αφορούν όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Πετρούπολης όσον αφορά την αύξηση συχνότητας των δρομολογίων τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved