z
Πετρούπολη: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-25 18:00:00

Την Τρίτη, 22/11/2016, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης το ζήτημα της Παιδείας.


Στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ρούλα Κανέλλη, τόνισε ότι η εκπαίδευση και κατ΄ επέκταση η παιδεία συνδέονται με τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και αναπόφευκτα είναι ταξική, γιατί η στρατηγική ανάπτυξης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση προωθούνται και οι αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης στα σχολεία, όπως αυτές που αφορούν το περιεχόμενο των μαθημάτων και τις απολύσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Επεσήμανε πως το σχολείο που έχει ανάγκη ο λαός για τα παιδιά του είναι το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας για όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά, που θα μπορεί να διαπαιδαγωγεί με εφόδια για τη ζωή και να αναπτύσσει την κριτική σκέψη της νεολαίας. Και βέβαια, όπως τόνισε κλείνοντας: «ένα τέτοιο σχολείο θα προκύψει μέσα από μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές. Αντιστοιχεί σε μια άλλη οικονομία και εξουσία. Τη λαϊκή».


Τέλος, η αντιδήμαρχος ανέφερε τους στόχους της Διοίκησης στον τομέα της Παιδείας, αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα, όπως η ανέγερση πέντε Νηπιαγωγείων (των 8ο, 9ο, 13ο, 16ο και 17ο) και ενός Δημοτικού (του 11ου).


Στη συνεδρίαση το λόγο πήραν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων.


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαμορφωθεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα σταλεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), προκειμένου ν΄ ανοίξει συζήτηση γύρω από το θέμα της Παιδείας και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, με κινητοποιήσεις τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved