z
«Ποδηλατoβόλτα αγάπης» με το κίνημα «HaiΔaristas»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-05 14:15:00

Η εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ποδηλατοδράσεις» με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη βρέθηκε στο Παλατάκι, το Σάββατο το μεσημέρι, για να συναντηθεί με τους HaiΔaristas.

Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε από Χαϊδαριώτες και φίλους, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για τη γειτονιά, το συνάνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Αυτή η ομάδα ενεργών δημοτών (εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, γονέων και κηδεμόνων, αθλητικών σωματείων κ.α.) ένωσε τις δυνάμεις της χωρίς καταστατικά και σφραγίδες και όλοι μαζί αποφάσισαν να γίνουν μια μεγάλη παρέα για να αναβιώσουν τη γειτονιά που χάθηκε, εξαιτίας της απομόνωσης του σύγχρονου τρόπου ζωής.

podilatada_haidaristas.jpg

Τους γνωρίσαμε μέσα από τα social media και με τις θεματικές ενότητες και δράσεις τους, κερδίζουν στη συντροφιά τους ολοένα και περισσότερους φίλους.

Με σύνθημα " Ζούμε την πόλη μας - Αγκαλιάζουμε τη γειτονιά μας" πήραν τα ποδήλατά τους και έφτασαν ως το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου όπου τους περίμενε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης & πρόσθετες αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ», λόγω του διήμερου Φεστιβάλ που διοργάνωσε γι΄ αυτό το σκοπό.

haidaristas_mpellou_shmith.jpg

Ήταν μία συμβολική ποδηλατοβόλτα για να ενισχυθεί το έργο του συλλόγου και σίγουρα οι HaiΔaristas το πέτυχαν. Ταυτόχρονα όμως προβλήθηκαν και οι κρυμμένοι θησαυροί του τόπου μας αφού ο συντοπίτης μας αρχιτέκτονας-μηχανικός Γιάννης Ιγγλέσης, προθυμοποιήθηκε να δώσει σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και τις ομορφιές του Χαϊδαρίου.

Αναμφισβήτητα οι HaiΔaristas ξέρουν να χαίρονται τη βόλτα…

Περιγραφή κινήματος HAIDARISTAS

Οι “HaiDaristas” είναι άνθρωποι από οποιοδήποτε κοινωνικό-οικονομικό στρώμα της κοινωνίας, οποιασδήποτε ηλικίας, ακαδημαϊκού υπόβαθρου.

Πιστεύουν στον εθελοντισμό γιατί ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή, τη συνύπαρξη.

Αξίες τους είναι: η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αγάπη προς το συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved