z
Ιδρυτική Διακήρυξη δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι-Νέα Πνοή»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-09-13 03:25:00

Μια νέα δημοτική παράταση κάνει την εμφάνισή της στην πόλη του Χαϊδαρίου, διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη:

Είμαστε δημότες της πόλης του Χαϊδαρίου, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας, που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε στο στίβο της ζωής.

Πολίτες που στη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς.

Εμείς που δεν ανεχόμαστε τον ευτελισμό της ζωής του τόπου που ζούμε μέσα από παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες μεθόδους εποχικών προσλήψεων και ασφαλτοστρώσεων δρόμων.

Ενεργοί δημότες που πιστεύουμε ότι η ευημερία και η πρόοδος της πόλης μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά κατακτήσεις δικής μας γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για δημόσια προσφορά, επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωσή τους.

Αναλαμβάνουμε σήμερα με τη δημιουργία της κίνησης και του συνδυασμού μας πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των συμπολιτών μας που τους ενώνει το όραμα μιας συνεκτικής, συμμετοχικής, δημιουργικής, πολυσυλλεκτικής και πολυπολιτισμικής τοπικής κοινωνίας.

Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος με συναίνεση και αλληλεγγύη, χωρίς άσκοπες φωνές και πολιτικάντικες μεθόδους.

Επιθυμούμε τον Δήμο Χαϊδαρίου έναν ζωντανό οργανισμό, ένα κύτταρο της Δημοκρατίας, ένα μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας μας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας και είσπραξης δημοτικών τελών.

Θέλουμε τον Δήμο Χαϊδαρίου για τον δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας.

Θέλουμε τον Δήμο Χαϊδαρίου προστάτη της ποιότητας ζωής μας και του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Θέλουμε οι προσλήψεις να γίνονται με διαφανείς διαδικασίες και σε συνεργασία με τους φορείς στήριξης των ανέργων (ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο), όχι μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, ώστε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες, χωρίς διακρίσεις.

Θέλουμε νέα αντίληψη στα Δημοσιονομικά του Δήμου με αύξηση των εσόδων από την ορθολογιστική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας, χωρίς καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Θέλουμε μείωση των ελαστικών δαπανών μέσω των οποίων γίνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Θέλουμε την αξιοποίηση και ανάδειξη των ανθρώπων της Τέχνης και του Πνεύματος που ζουν και εργάζονται εντός και εκτός Χαϊδαρίου.

Θέλουμε τέλος την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα της πόλης μας χωρίς διαχωρισμούς.

Είμαστε αντίθετοι:

- Στις κοινωνικές και κομματικές περιχαρακώσεις.
- Στα κατεστημένα και στεγανά στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας.
- Στα συμπτώματα αδιαφάνειας, προχειρότητας, έλλειψης στρατηγικής.
- Στα ίδια κουρασμένα πρόσωπα, στις ίδιες ξεπερασμένες τακτικές και αντιλήψεις.

Δεν νοείται για μας σχεδιασμός και υλοποίηση έργου χωρίς να καταστούν κοινωνοί οι συμπολίτες μας για τη σκοπιμότητά του, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του, τον προϋπολογισμό και το τελικό κόστος του, καθώς και τον βαθμό όχλησής τους κατά την εκτέλεσή του.

Δεν νοείται καμία δράση που δεν λαμβάνει σαν πρωταρχική της προδιαγραφή όχι απλά την προστασία αλλά και την ανάδειξη του περιβάλλοντος στον οποίο ζούμε.

Δεν νοείται διαχείριση δημοσίου χρήματος χωρίς τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου που διασφαλίζουν τη διαφάνειά της.

Δεν νοούνται υπηρεσίες και επιχειρήσεις Δημοτικές που δεν θα είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να εξυπηρετήσουν άμεσα τον συνδημότη μας.

Καλούμε σήμερα όλους τους συμπολίτες μας, να ενταχθούν και να ενισχύσουν την προσπάθειά μας αυτή.

Μια συλλογική προσπάθεια σύνθεσης αντιλήψεων και θέσεων, μακριά από κάθε είδους χειραγώγηση και απόπειρα καταγραφής δυνάμεων κομματικών η προσωπικών μηχανισμών στην πόλη μας.

Μια προσπάθεια δημιουργίας Δημοτικής Παράταξης μα και Δημοτικής Κίνησης που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί τα προβλήματα της πόλης μας δεν είναι γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα… Γιατί τα όνειρά μας για μια καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν ένα χρώμα…

Γιατί οι λύσεις είναι πολλές φορές απλές όταν υπάρχει διαύγεια και καθαρή ματιά και όχι επιλεκτική αχρωματοψία…

Γιατί σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη τοπική κοινωνία, όπως όλοι την ονειρευόμαστε, δεν είναι κανένας περίσσιος…

Όλους μας αφορά η πόλη μας και όλοι στο μέτρο του δυνατού της οφείλουμε τη συμμετοχή μας, την παρουσία μας, την συνδρομή μας !!!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved