z
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στον Σπύρο Τζόκα
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-11-24 09:05:00

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Σπύρο Τζόκα είχαν ο επικεφαλής, Βαγγέλης Ντηνιακός, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» για να τον ενημερώσουν σχετικά με την πρότασή τους και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να χαρακτηριστεί το Στρατόπεδο ως χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον λαό της Δυτικής Αθήνας, ζητώντας τη στήριξή του στο αίτημα αυτό. Ο κ. Τζόκας υποδέχθηκε πολύ θετικά την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν έργα υποδομής για το Χαϊδάρι.

Μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ και δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο  Β. Ντηνιακός, μαζί με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Δημήτρη Τσατσαμπά και Βασίλη Καρατζαφέρη, συναντήθηκαν και με τον αντιπεριφερειάρχη  κ. Τζόκα προκειμένου να τον ενημερώσουν και να καταθέσουν το ψήφισμα σχετικά με το Στρατόπεδο, που έφερε η παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο, και το οποίο είχε ψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα.

«Τώρα είναι η πιο ώριμη ώρα ώστε να κηρυχθεί το Στρατόπεδο ιστορικός τόπος και να αποδοθεί επιτέλους στον λαό του» σημείωσε ο Β. Ντηνιακός, για να τονίσει στη συνέχεια τη σπουδαιότητα της κοινής στράτευσης όλων, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, ώστε να ληφθούν επιτέλους οι αποφάσεις και να γίνουν όλες οι ενέργειες για τον χαρακτηρισμό του ως χώρο ιστορικής μνήμης και την απόδοσή του στους δημότες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.

Ο κ. Τζόκας είναι πολύ σημαντικό ότι στο παρελθόν είχε διατελέσει δήμαρχος Καισαριανής και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας, με πρωτοβουλία του, διοργάνωσαν για πρώτη φορά Ημέρα Μνήμης στο χώρο του Στρατοπέδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε πολύ θετικά την πρόταση της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά», αλλά και ταυτόχρονα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλώντας τον Β. Ντηνιακό να παραστεί στη συνεδρίαση και να υποστηρίξει τη σπουδαιότητα του θέματος.

Αντιπλημμυρική θωράκιση του Χαϊδαρίου και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια έργων υποδομής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βαγγέλη Ντηνιακού και των δημοτικών του συμβούλων με τον Αντιπεριφερειάρχη ετέθησαν επίσης τα θέματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Χαϊδαρίου και της υλοποίησης της υπόσχεσης της Περιφέρειας για χρηματοδότηση του Δήμου μας με 2 εκ. ευρώ  για να διατεθούν σε αναγκαία έργα για την πόλη.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Τζόκας ενημέρωσε πως από πλευράς Περιφέρειας για τις πρόσφατες πλημμύρες, και σε σχέση με τις αρμοδιότητές της, έχει ολοκληρώσει τις ενέργειές της, με τους περισσότερους πληγέντες να εντοπίζονται στην περιοχή γύρω από το Στρατόπεδο. Επίσης, σε ό,τι αφορά στο μεγάλο έργο του αγωγού ομβρίων υδάτων στη Λ. Αθηνών, αναμένεται να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη κυκλοφοριακή μελέτη μέχρι το τέλος του έτους έτσι ώστε από τον νέο χρόνο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του.

Στην ερώτηση του Β. Ντηνιακού για το ποσό των 2εκ. ευρώ, το οποίο η Περιφέρεια έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέσει στον Δήμο μας και το οποίο προέκυψε μετά από την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ακύρωση του έργου της κατεδάφισης του Παλαιού Δημαρχείου και της κατασκευής νέου χώρου Πολιτισμού, ο κ. Τζόκας απάντησε πως η Περιφέρεια περιμένει ώριμες μελέτες από τη σημερινή Διοίκηση Σελέκου προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή τους στον Προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί εντός των ημερών. Ώριμες μελέτες, σημείωσε ο κ. Τζόκας, ακόμη δεν έχουν κατατεθεί προς την Περιφέρεια από τη Διοίκηση του Δήμου μας.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός σχολίασε σχετικά πως, ανεξάρτητα του ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση, δεν ακολουθεί συνηθισμένες μικροπολιτικές τακτικές παρεμπόδισης του όποιου θετικού έργου, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τόσο τον ίδιο όσο και την παράταξή του είναι το να προχωρήσουν έργα για το καλό της πόλης και των δημοτών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved