z
Οι HaiΔaristas χτυπάνε την Ανεργία
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-04-16 11:30:00

Με σύνθημα “HaiΔaristas Vs Ανεργία” το δραστήριο κίνημα Χαϊδαριωτών δημιούργησε ένα δίκτυο αλληλεγγύης κατά της ανεργίας. Οι HaiΔaristas ενημερώθηκαν για τη νέα δράση ενίσχυσης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και την παρουσίασαν μέσα από τη σελίδα τους στο facebook.

Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων, διαμορφωμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» το πρόγραμμα στοχεύει στην επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία καταλήγει στην τοποθέτησή τους  σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και απασχόληση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Άνεργους Νέους έως 29 ετών (γεννηθείς έως 1.1.1983) (πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ, απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων για:

•    Κατάρτιση 80 ωρών (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες  σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring)

•    Απασχόληση  / Εργασιακή εμπειρία 5 μηνών

Οι  HaiΔaristas, στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης και έχοντας σκοπό τη διάδοση του προγράμματος για την απορρόφηση Νέων του Χαϊδαρίου και συμμετοχής τοπικών επιχειρήσεων, ήρθαν σε επαφή με εξειδικευμένους συντονιστές του προγράμματος.  Διαδίδουν την ύπαρξη της δράσης, βοηθούν στην καταγραφή των αναγκών και κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους συντοπίτες τους  να υποβάλλουν αιτήσεις γιατί στις μέρες μας η πληροφόρηση είναι όχημα για την επιτυχία (χωρίς κανένα απολύτως κόστος και άλλη υποχρέωση από μέρους των ενδιαφερόμενων).

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν αίτημα:

•    στο mailbox haidaristas.group@gmail.com: για να λάβουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ή

•     στο facebook: με απλό μήνυμα ή

•     στη διεύθυνση http://vouch.gr/index.html: για να υποβάλλουν απευθείας αίτηση συμπληρώνοντας στο πεδίο «Παρατηρήσεις: Από HaiΔaristas».

Ο στόχος είναι ένας, να στηριχτούν οι νέοι άνεργοι Χαϊδαριώτες και κυρίως να  απορροφηθούν από Χαϊδαριώτες  επιχειρηματίες συντοπίτες μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την τοπική επιχειρηματικότητα. Η κίνηση αυτή είναι απόλυτα συμβατή με την πεποίθησή τους «αγκαλιά-ζουμε τη γειτονιά μας στηρί-ζουμε τον άνεργο συντοπίτη μας, ενισχύουμε τον Χαϊδαριώτη επιχειρηματία».   

Συνοπτικά οφέλη της Δράσης:
•     Οφέλη Επιχειρήσεων : - Απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού για 5 μήνες
χωρίς κανένα κόστος [μισθολογικό | εργοδοτικό]
- Κάλυψη εργοδοτικών εισφορών [14 μήνες * 300€] για τις
επιχειρήσεις που μετά την πάροδο των 5 μηνών θα συνάψουν
σύμβαση εργασίας με ωφελούμενο από τη δράση

•    Οφέλη Ανέργων : - Κατάρτιση/Εκπαίδευση 80 ωρών [εκπαιδευτικό επίδομα €/ώρα]
- Απασχόληση/εργασιακή Εμπειρία 5 μηνών [100 ώρες το μήνα|5 ώρες
την ημέρα]
- Αμοιβή 400€ - 460€
- Ιατροφαρμακευτική κάλυψη
- Απόκτηση πιστοποιημένης εργασιακής εμπειρίας |δυνατότητα
σύμβασης  μετά την περίοδο απασχόλησης

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved