z
Την Αφαία Σκαραμαγκά καθάρισαν οι HaiΔaristas
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-04-16 14:00:00

Με πολύ διάθεση, κέφι και έναν υπέροχο ήλιο-σύμμαχο, πλήθος εθελοντών, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν την Κυριακή 14/4/2013 στις δράσεις της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Let’s do it Greece 2013, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία  και στο Xαϊδάρι με βασικούς πρωταγωνιστές τους HaiΔaristas όλων των ηλικιών.

Πέρυσι για πρώτη φορά, η οργάνωση Let’s do it φιλοξένησε τη συγκεκριμένη καμπάνια στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση".

Πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.

Έτσι και φέτος, άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα.

Οι δραστήριοι HaiΔaristas που αδιαμφισβήτητα μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα με την ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική και ξεχωριστή δράση τους το τελευταίο εξάμηνο, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την μεγαλύτερη καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα και λειτούργησαν ως πρεσβευτές για την πόλη που ζουν, το Χαϊδάρι.

Επέλεξαν να καθαρίσουν μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα αδικημένη, την Αφαία Σκαραμαγκά, περνώντας το μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης της ιστορικότητας του χώρου. Αφετηρία ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού της Αφροδίτης.

Η συμμετοχή των μικρών και των μεγάλων αλλά και το πνεύμα συνεργατικότητας και φιλίας που αναπτύχθηκε επισφραγίστηκε με τις χαρούμενες παιδικές φωνές και παιχνίδια στην κεντρική πλατεία της Αφαίας όπου αξιοσημείωτο ήταν ότι συμμετείχαν όλοι.

Οι HaiΔaristas απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι αποφασισμένοι να «αγκαλιάσουν» τη γειτονιά και να αναβιώσουν τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι όλοι οι Έλληνες μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιο Όμορφη, πιο Καθαρή…. για μια γειτονιά ανθρώπινη!

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved