z
Χαϊδάρι: Αντιφασιστική εκδήλωση
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-11 15:55:00

Αντιδικτατορική - Αντιφασιστική εκδήλωση διοργανώνει το "Χαϊδάρι Αντιφασιστικό Μπλοκ 15", την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στη Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ), Κολοκοτρώνη 36 (500 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Αγία Μαρίνα).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας "Μέγαρα" των Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Σάκη Μανιάτη, συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει ο Μάκης Μπαλαούρας, στέλεχος του αντιδικτατορικού κινήματος, και αντιδικτατορικά - αντιφασιστικά τραγούδια.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι της Συρίας (ρούχα, παπούτσια, όσπρια, sleeping bags, κουβέρτες).

 

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ

 

Σύντομο βιογραφικό: Υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Για τη δράση του στρατεύτηκε και δικάστηκε στη γνωστή ως «Δίκη των 11». Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στην Ασφάλεια και στο ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Τον Φεβρουάριο του 1973 οι εφημερίδες της εποχής και το περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύουν τις φωτογραφίες ορισμένων εκ των 11 φοιτητών που συμμετείχαν στην πρώτη κατάληψη του Πολυτεχνείου και συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ένας εξ αυτών, ο φοιτητής Μάκης Μπαλαούρας, εμφανίζεται στις φωτογραφίες άγρια κακοποιημένος με εκδορές στο πρόσωπο και με μαυρισμένα μάτια.

Η επίσημη εξήγηση που δίνει τότε η Αστυνομία στις ερωτήσεις των «ενοχλητικών» δημοσιογράφων είναι ότι αυτός δεν κακοποιήθηκε αλλά έπεσε από τις σκάλες!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved