z
Χαϊδάρι: Μια μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία...
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-12-08 16:35:00

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, «Ο Αριστοτέλης»:

Μερικές φορές καθείς από εμάς σκέφτεται αν η προσπάθεια να δημιουργήσεις, να προσφέρεις, να ενώσεις, να κινητοποιήσεις, να πείσεις, να μάθεις, να ακούσεις, να κουραστείς, να τρέξεις και πόσα ακόμα να… αξίζουν τον κόπο σε έναν Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Είναι φορές λοιπόν που όλες αυτές οι σκέψεις μόλις δεις το αποτέλεσμα εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Μια από αυτές τις μαγικές φορές ήταν το Σάββατο 05/12/2015 περίπου στις δέκα το βράδυ στο σχολείο μας.

Μετά από μια άκρως συμμετοχική & συλλογική προσπάθεια πολλών μαμάδων και μπαμπάδων στολίσαμε τις πόρτες όλων των τάξεων των παιδιών και των δασκάλων μας, θέλοντας να αποτελέσει για το σύνολο των παιδιών την σχολική έκπληξη των Χριστουγέννων.

Τι σημασία έχει αν ξέρει κάποιος να κόβει με ψαλίδι, να κολλάει, να χειρίζεται υλικά καλλιτεχνίας; Σημασία έχει ότι μαζευτήκαμε περισσότεροι από πενήντα γονείς με έναν στόχο: “Να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη”. Η αλήθεια είναι πως τα καταφέραμε.

Παράλληλα ξεκίνησε και η λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης και τα παιδιά από όλες τις τάξεις είχαν την ευκαιρία να περάσουν μαζί με τους συμμαθητές τους λίγες ώρες εντός του χώρου του σχολείου βλέποντας παιδικές ταινίες, τρώγοντας ποπ κορν και παίζοντας, ενώ οι γονείς τους δούλευαν πυρετωδώς.

Ο χώρος του σχολείου πέραν του εκπαιδευτικού ρόλου που διαδραματίζει για τα παιδιά μπορεί να αποτελέσει υπό συνθήκες και χώρο δημιουργίας, ποιοτικής ψυχαγωγίας, άθλησης, έκφρασης, αφενός για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς.

Το μυστικό του 11ου Δημοτικού σχολείου είναι πως φέτος υπάρχει από πολλούς διάθεση, όρεξη, δημιουργικές ιδέες, έμπρακτη συμμετοχή στις κοινές μας δράσεις και προσπάθειες που στοχεύουν στο να δούμε όλοι παιδιά και γονείς το ΣΧΟΛΕΙΟ από μια άλλη οπτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved