z
Χαϊδάρι Ξανά: Ερωτήσεις-παρεμβάσεις στο ΔΣ την 1-3-2017
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-03-06 14:15:00

Ερωτήσεις-παρεμβάσεις της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά», αναλυτικά:

Άνοιξε ο δρόμος για την κήρυξη του στρατοπέδου σε ιστορικό τόπο

 

Στο καίριο ζήτημα της διάσωσης της εκτασης του Στρατοπέδου και της ανάδειξης του μνημειακού του χαρακτήρα μέσω της κήρυξης του σε ιστορικό τόπο αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 1 Μαρτίου. 

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε έγγραφο της Yπηρεσίας Nεοτέρων Mνημείων ως απάντηση στο αίτημα του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά», που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο, για την κήρυξη του στρατοπέδου ως ιστορικού τόπου μετά και τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» τόνισε πως η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και πως η απάντηση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων έχει πολλά θετικά σημεία και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το έγγραφο ζητάει περεταίρω στοιχεία  τεχνικής και ιστορικής  φύσεως ώστε  το αίτημα να γίνει τελικά αποδεκτό. Στα πλαίσια αυτά ο Βαγγέλης Ντηνιακός  ρώτησε τί πρότίθεται να κάνει ο δήμος, καθως πλέον με την βοηθεια όλων των αρμοδίων φορέων ο σκοπός του χαρακτηρισμού του στρατοπέδου σε ιστορικό τόπο μπορεί να επιτευχθεί.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο:






Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος από τη πλευρά του τόνισε την απορία του γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού στέλνει έγγραφο σε μία παράταξη και ζητάει στοιχεία, από τη στιγμή που δεν έχει απαντήσει σε έγγραφο-απόφαση της Περιφέρειας Αττικής όπου έκανε αποδεκτή την  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και το οποίο είχε κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, με ανάλογο περιεχόμενο.

Επισήμανε, μετά από επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Πολιτισμού πως τον ενημέρωσαν ότι το έγγραφο που είχε πρωτοκολληθεί στις 17/12/2015 χάθηκε και τόνισε πως οι αρμόδιοι φορείς ζητάνε μία σειρά από στοιχεία.  Θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να κινητοποιηθούν στην εύρεσή τους  καθώς είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν.

Η ενημέρωση αυτή από το δήμαρχο ωστόσο πέραν των ευθυνών του Υπουργείου αποκαλύπτει την  αδράνεια της διοίκησης του Δήμου για το πολύ σοβαρό ζήτημα του Στρατοπέδου. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, η Δημοτική αρχή αναζήτησε την εξέλιξη του θέματος ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά, και αφού προηγήθηκαν οι ενέργειες και τα αποτελέσματα του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά». Οπως είναι φυσικό με τέτοιες καθυστερήσεις δεν είναι δυνατόν να προχωρούν και να λύνονται ζητήματα μάλιστα πολύ σημαντικά για την πόλη και για τους Χαϊδαριώτες.

 

Μετά και την επιτυχή αυτή εξέλιξη, ο Βαγγέλης Ντηνιακός επανήλθε στην πρόταση της παράταξής του να τεθεί καί το σοβαρό θέμα της Προβλήτας Σκαραμαγκά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός για την μετακίνηση της τροχαίας Αιγάλεω

Σε ερώτημα του ο Βαγγέλης Ντηνιακός στάθηκε στην απόφαση που έχει ληφθεί να αποχωρήσει η τροχαία Αιγάλεω από το Χαϊδάρι. Πέραν της διαφωνίας του για την απομάκρυνση ακόμα μίας σημαντικής κεντρικής υπηρεσίας που υπηρετεί τις ανάγκες της πόλης, ρώτησε αν θα υπάρξει πρόβλημα και σε σχέση με την είσπραξη των προστίμων και αν θα χαθούν έσοδα από το Δήμο.

Ο δήμαρχος στην απάντηση του τόνισε πως τα πρόστιμα δεν πάνε σε άλλο δήμο. Παρόλα αυτά επισήμανε πως το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι μεγάλο καθώς δεν θα επαρκούν οι δυνάμεις της τροχαίας να καλύψουν την περιοχή. 

Δημήτρης Τσατσαμπάς: Ερωτήσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και για τους επαγγελματίες της οδού Φλούντζη

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή έθεσε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς για το θέμα τον αποζημιώσεων των πληγέντων κατοίκων κυρίως επί της Ιερού Λόχου, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα των επαγγελματιών λόγω της κυκλοφοριακής κατεύθυνσης της οδού Φλούντζη.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς τόνισε πως οι πληγέντες κάτοικοι του Αι Γιώργη ρωτάνε σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές νεροποντές του 2015 καθώς ενάμιση χρόνο μετά δεν τους έχουν καταβληθεί. Ο Μιχάλης Σελέκος τόνισε πως δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα τα χρήματα που φτάνουν το ποσό των 399χιλ. ευρώ. Επισήμανε πως μόνο το εγγραφο της απόφασης για τις αποζημιώσεις έχει έρθει στο δήμο.

Για το θέμα της οδού Φλούντζη ο Δημήτρης Τσατσαμπάς ρώτησε πότε επιτέλους θα γίνει η αλλαγή της κυκλοφοριακής ροής του δρόμου, καθώς παρά το ότι όλοι είμαστε σύμφωνοι, έχει περάσει πάρα πολύς  καιρός και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Άλλη καθυστέρηση δεν δικαιολογείται, ήδη κάποιοι επαγγελματίες έχουν κλεισει τα μαγαζιά τους και οι λίγοι που έχουν απομείνει έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Ο δήμαρχος απάντησε πως η τεχνική υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξετάζουν το θέμα θετικά, έχουν επισκεφτεί το χώρο αρκετές φορές, παρόλα αυτά το ζήτημα δεν είναι απλό, καθώς με τη μονοδρόμηση της Φλούντζη πρέπει να υπάρξουν και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να μπουν νέα φανάρια και να αλλάξει η ροή σε άλλους δρόμους για αυτό και υπάρχει καθυστέρηση.

Καί για τα παραπάνω θέματα επισημαίνονται μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Πλέον είναι φανερό ότι η λειτουργία του δήμου πάσχει σημαντικά από πλευράς αποτελεσματικότητας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved