z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: «Άγχος στις εξετάσεις, όταν το άγχος γίνεται βάσανο...»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-13 13:10:00

Tα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου συνεχίζοντας τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και κοινό, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., πραγματοποιούν άλλη μία ενδιαφέρουσα ομιλία, με προσκεκλημένο τον κ. Εμμανουήλ Κατσίκα, με θέμα:

 

«Άγχος στις εξετάσεις, όταν το άγχος γίνεται βάσανο...»

 

Όταν το άγχος επηρεάζει τις εξετάσεις και την ίδια τη διαδικασία της μάθησης μπορεί να προκαλέσει τους μαθητές να «σβήσουν», ή να έχουν πρόβλημα προσοχής, περιορίζοντας την ικανότητά τους να σκεφτούν καθαρά και να αποδώσουν καλύτερα. Το καλό είναι ότι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειρίζονται το άγχος των εξετάσεων.

Στόχος της ομιλίας είναι να αναδειχθούν τα αίτια, οι επιπτώσεις και τα συμπτώματα του άγχους των εξετάσεων, αλλά και πώς μπορεί να βοηθηθεί ένα παιδί να το ξεπεράσει.

Ο Κατσίκας Εμμανουήλ είναι Ψυχίατρος από το 1997, εργάζεται παράλληλα ως ιδιώτης και στο ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας). Έχει εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία, την οποία χρησιμοποιεί και στην κλινική πράξη. Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα κοινοτικής Ψυχιατρικής, όπως για παράδειγμα στο παρελθόν ως υπεύθυνος επιστημονικού προσωπικού στο Κέντρο ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου, ως ψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κυκλάδων, αλλά και τώρα στο ΕΠΙΨΥ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved