z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: «Simple Things»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-06-10 11:55:00
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

Το νεοσύστατο τμήμα Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου διακρίθηκε σε Εθνικό Επίπεδο και κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα σε 52 ελληνικές συμμετοχές στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Βιώσιμες Ενεργειακές Ιδέες: και τώρα ο λόγος σε εσάς».

O διαγωνισμός διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Have Your Say», του έργου «Energy BITS – Young People and media for a low energy footprint», που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (IEE).

Τα παιδιά του κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιούργησαν την πρώτη τους μικρής διάρκειας τρίλεπτη ταινία «Simple Things» με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του τμήματος κ. Αποστόλη Ηλιόπουλου, Σκηνοθέτη-Κοινωνιολόγου. Με την ανωτέρω διάκριση, το βίντεο διαγωνίστηκε και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο στην κατηγορία  «Αυθεντική Ιδέα».

To Energy Bits είναι ένα πρωτότυπο και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση για την προώθηση της βιώσιμης χρήσης της ενέργειας. Απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και αποτελεί μία συμπαραγωγή 13 ευρωπαϊκών φορέων, μεταξύ των οποίων το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΙΤΥΕ Διόφαντος. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας από τους νέους και τους εφήβους.

Το έργο υλοποιείται μέσα από τη δημιουργία 24 τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες, ενός διαδραστικού παιχνιδιού προσομοίωσης καταστάσεων (serious game), ενός διαδραστικού ντοκιμαντέρ (i-documentary) και ενός διαγωνισμού έκφρασης και ανάδειξης της άποψης των μαθητών για το θέμα μέσα από τη δημιουργία μαθητικών Βίντεο (Have your Say).

Ο διαγωνισμός βίντεο δίνει την ευκαιρία στους νέους μαθητές, ηλικίας 11–18 ετών να παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο τις δικές τους ιδέες, έργα ή δράσεις και να στείλουν και να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα για  τη δημιουργία ενός ενεργειακά βιώσιμου μέλλοντος.

Τα βίντεο που βραβεύτηκαν σε κάθε κατηγορία, θα προβληθούν από τα κανάλια των εθνικών τηλεοράσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές που δημιούργησαν την ταινία είναι οι: Μπαταγιάννη Λαμπρινή, Παπαθανασίου Γεωργία, Παπαναγιώτου Χρήστος και Τόλης Θωμάς.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν  στα παιδιά και στον υπεύθυνο του τμήματος, κ. Αποστόλη Ηλιόπουλο.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved