z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-06-05 12:20:00

Στις 18 Ιουνίου και ώρα 21.30, στη σκηνή του ανοιχτού θεάτρου Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω,  τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου παρουσιάζουν ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στην πενηντάχρονη  πορεία του Γιάννη Σπανού στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου, εξήντα επιπλέον περίπου μαθητές  στις μελόντικες, τις πιανίκες και τα μεταλλόφωνα,  μαθητές κι απόφοιτοι του σχολείου σε εξαιρετικές ερμηνείες, και μαθητές του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου του σχολείου στο χορό, μέσα από πέντε μουσικές ενότητες- ζωή,  μνήμη,  θάνατος,  έρωτας,  χαρά της ζωής-σε μια μουσική παράσταση-διαδρομή ανάμεσα στη μπαλάντα και το λαϊκό τραγούδι, τιμούν το μεγάλο έλληνα συνθέτη που ισορροπώντας ανάμεσα στο «χατζιδακικό», το «νεοκυματικό» και το «λαϊκό άκουσμα» άφησε ανεξίτηλο το  στίγμα του στη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μελοποίηση του ελληνικού τραγουδιού.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης, τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας έχει η καθηγήτρια μουσικής αγωγής του σχολείου κ. Ρούλα Παπαϊωάννου.

Στη διδασκαλία των πνευστών ο κ. Δημήτρης Καμαριανάκης, καθηγητής μουσικής αγωγής και υπεύθυνος της φιλαρμονικής  ορχήστρας του σχολείου.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο θεατρολόγος του σχολείου κ. Γεράσιμος Σπαθής.

Τις χορογραφίες επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι χορού του σχολείου κ. Κατερίνα Μήτσιου και Βασίλης Μεσσαριτάκης.


18 ΙΟΥΝΙΟΥ & ΩΡΑ 21.30

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ & ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved