z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-07-15 13:25:00

Το πολιτιστικό ραντεβού τους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου  έδωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του Αριστοφανικού Πλούτου σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Άγγελου-Εξάγγελου.

Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι αστείρευτος ζωοδότης γνώσης και πολιτισμού, η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου  πρόσφερε στους μαθητές της την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
aygoylea_epidayros-2013 2.jpg
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με αναφορές κυρίως στο «Φορτηγό», «χρησιμοποίησε» το  Αριστοφανικό έργο ως μια αφορμή αναφοράς στα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, παρουσιάζοντας  τον Πλούτο σαν την παράσταση ενός πλανόδιου τσίρκου.
aygoylea_epidayros-2013 1.jpg
Ο Χρεμύλος και ο δούλος του επιχειρούν να δώσουν στον τυφλό και τιμωρημένο από τον Δία, Θεό Πλούτο, το φως του, προκειμένου να μην αποφεύγει τους δίκαιους, αλλά να τους χαρίζει άφθονα τα καλά του. Κι ενώ η Πενία προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους για την αξία της, ο Χρεμύλος και ο Καρίωνας επιμένουν ότι μόνο ο πλούτος φέρνει την ευτυχία…

Στον ρόλο του Χρεμύλου ξεχώρισε ο Νίκος Κουρής, και στον ρόλο του Καρίωνα ο Χρήστος Λούλης. Την Πενία υποδύθηκε η Αμαλία Μουτούση ενώ στο ρόλο του Πλούτου ήταν ο Μάκης Παπαδημητρίου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved